070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Hoera – ik ben jarig en trakteer!

Een bijzonder feest: mijn 200ste aflevering! Dank u, dank u! Ik, 200ste blog, ben er zelf ook erg blij mee. Alle reden om ‘baas in eigen blog’ te zijn en die Josien lekker buiten werking te zetten. Tijdelijk hè, want ze blijft natuurlijk wel de directeur. Maar ze vond het een prima idee om me even los te laten, dus dit is mijn kans.

Groter groeien
Ouder worden – bij mij betekent dat groter groeien. Als je een blog bent, is dat fijn! Ik wil niets liever dan meer mensen bereiken, bekender worden én daarmee nog veel meer ervaren ambtenaren ondersteunen. Want, dat is nou eenmaal het lot van een blog, je bent niet voor jezelf op de wereld. Mijn persoonlijke missie is vanaf de geboorte duidelijk: verhalen schrijven die mensen inspireren, om hen in actie te zetten of stil te laten worden. Zodat ze nadenken over hun werk en leven en beseffen dat elke dag maar één keer voorbij komt.

Werkgeluk
Ik kan het wel van het beeldscherm schreeuwen: pak de regie! Zorg dat jouw werkgeluk bovenaan je prioriteitenlijstje staat en nee, dat is NIET egoïstisch! Als jij gelukkig bent in je werk, zet je je talenten maximaal in. Dat geeft niet alleen jou een fijn gevoel, maar zorgt er ook voor dat je het beste van jezelf aan de wereld geeft. Zo maak je de wereld een stukje mooier – is dat niet een hele stimulerende gedachte?

Presteren
Voor werkgevers die dit blog lezen: niet afhaken als je dit soft gedoe vindt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die lekker aan het werk zijn, beter presteren. Het is dus ook in jouw belang dat werknemers stilstaan bij waar ze goed in zijn en wat hun energie geeft. Bovendien is positiviteit reuze besmettelijk. Voor je het weet, is dat saaie grijze kantoorgebouw een geluksoase in de stadse woestijn.

Terugkijken
Jarig zijn, zeker bij een jubileum, is vaak aanleiding om terug te kijken. Dat deed ik ook toen ik 100 werd. Nieuwsgierig? Lees wat ik toen schreef. Tot mijn verbazing zag ik dat dat al drie jaar geleden is. In die drie jaar is er het nodige gebeurd. Waar ik heel erg blij mee ben, is de nieuwe website. Dat is echt een omgeving waarin ik veel beter tot mijn recht kom. Moderner, frisser en, last but not least, paginabreed zodat ik niet steeds afgebroken word. Heerlijk!

E-coaching
Ook een grote verandering: Josien is gaan e-coachen. Electronic coachen – dat is dus niet coaching met een ‘gewoon’ gesprek, maar bijvoorbeeld met video of e-mails. En je kent Josien, die is heel zorgvuldig. Dus dat mailen gaat niet via de reguliere weg, maar in een speciaal digitaal systeem, waar de privacy gegarandeerd is. Maar ik dwaal af. Wil je weten waarom ik zo enthousiast ben over dat e-mailcoachen? Nou, dat is simpel: het gaat met geschreven woorden en als ik ergens fan van ben, dan is dat het wel!

Taal
Tijdens de opleidingen die Josien volgde over e-coaching (niet verder vertellen: ik was er stiekem bij, want ik wilde dolgraag kennismaken met deze nieuwe tak van onze schrijffamilie), was er veel aandacht voor taaltechniek. Voor mij eerlijk gezegd een beetje saai – ik wist dat natuurlijk allemaal al. Ik leerde het op de basisschool. Maar voor die studenten was het hartstikke nieuw. Daar ontdekten ze hoe belangrijk het is om zuinig te zijn met woorden, te kijken naar wat er achter woorden speelt en hoe je verbinding maakt als je alleen maar woorden tot je beschikking hebt. Kijk, dat is nou ook mijn sterke kant!

Onpersoonlijk?
Woorden zijn zo krachtig. Wees daarom niet bang dat e-coaching onpersoonlijk is, want dat is gewoon niet waar! Juist door het schrijven en lezen, raak je al snel een dieper niveau en als ik Josien goed begrijp, is dat waar het in coaching om gaat. Zij noemt dat ‘mensen in beweging krijgen om ze te laten bereiken wat ze graag willen’. Mooi gesproken, al zeg ik het zelf. Dus: probeer het eens uit en je zult zien dat je al snel net zo’n fan bent als ik.

Dank je wel!
Ik kan nog veel meer vertellen, maar ik beperk me tot twee dingen. Ding één is dat ik je heel graag wil bedanken voor je trouw aan mij. Het is ontzettend fijn dat je de tijd neemt om me te lezen. Sommige van mijn lezers volgen me al jaren en dat vind ik iets om dankbaar voor te zijn, zeker als je ziet hoe druk mensen het tegenwoordig hebben.
Als je me een groot plezier wilt doen, laat me dan weten wat je van me vindt (op de nieuwe website ziet dat er ook nog eens heel mooi uit!). Me ronddelen, op LinkedIn of Facebook, is altijd fantastisch, want zo bereik ik nog meer mensen.
Ik doe ook heel graag iets voor je terug. Laat me weten waarover jij nou eens een blog wilt lezen en ik maak er een prachtige aflevering van.

Mijn cadeau voor jou
Ding twee: wie jarig is, trakteert. Dus geef ik je het allerbeste van mezelf, in een bijzondere verpakking. Uit de afgelopen zeven jaar koos ik de leukste, grappigste, meest ontroerende, meest choquerende, meest gelezen afleveringen uit – twintig blogs in totaal. Josien maakte er een mooi e-book van en dat geef ik je cadeau! Vraag het snel hieronder aan, want dat wordt smullen!

Zo. Dat was het voor deze keer. Ik wens je veel leesplezier met het e-book en tot het volgende contact!


Fotocredit
Bovenrand: account 5598375 via Pixabay
In blog: No Longer Here via Pixabay

 

Wil je de 20 leukste, grappigste, meest choquerende blogs lezen?
Over werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling, job crafting en nog veel meer?

Reacties

Josien Sneek

Dank je wel, Marieke! We gaan gewoon lekker door met het delen van alles wat ervaren ambtenaren helpt om de regie over hun loopbaan te nemen én meer werkgeluk te hebben. Wordt dus zeker vervolgd!


Marieke

Gefeliciteerd blog en Josien. Op het delen van nog veel ervaring en inspiratie. Op naar de 250!


Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.