070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Mijn verhaal


mr. Josien Sneek

 

Overheidsorganisaties ondersteunen om medewerkers van veertig jaar en ouder duurzaam inzetbaar te houden en hen te laten floreren in werk en loopbaan. Ervaren ambtenaren van veertig jaar en ouder begeleiden om met plezier te werken. Daar zet ik mij als trainer en coach met veel enthousiasme voor in.

Met een positieve insteek, betrokkenheid en aandacht begeleid ik ervaren ambtenaren in het proces van verandering en ontwikkeling. Mijn werkstijl is doelgericht, prikkelend, soms confronterend, maar altijd empathisch en integer. Mijn missie is het vergroten van het werkgeluk, de inzet en motivatie van ervaren werkers en daarmee de productiviteit van overheidsorganisaties. Op basis van mijn persoonlijke drijfveer om 40+’ers vanuit hun eigen kracht te laten werken, breng ik mensen graag in beweging.

Als voormalig ambtenaar kan ik me goed verplaatsen in uw ambtelijke praktijk. Ik werkte dertig jaar binnen het openbaar bestuur, waarvan het grootste deel als jurist. Als 50+’er gaf ik een wending aan mijn loopbaan en volgde vakopleidingen voor trainer en coach bij de Trainers Academie. Kort daarna breidde ik dit uit naar e-coaching (online coaching) via opleidingen bij het Europees Instituut de Baak. Meer informatie over mijn vakmatige achtergrond vindt u bij de pagina Professionaliteit.

Sinds 2012 ben ik zelfstandig gevestigd als trainer en coach. Ik ervaar telkens weer dat mijn overheidservaring in verschillende functies van grote waarde is voor mijn huidige werk.

In 2020 en 2021 fungeerde ik bij de Trainers Aademie als opleider voor coaches en trainers. Mijn opleidingsmodule voor trainers, De Reis van de Held, is aangemeld voor certificering bij de beroepsvereniging NOBTRA. Na certificering kunnen trainers er nascholingspunten mee behalen voor het beroepsregister.
Met enthousiasme schreef ik een loopbaanboek voor 40+ ambtenaren.
Mijn expertise en ervaring zet ik graag in om u of uw medewerkers te begeleiden naar meer werkplezier en productiviteit.

Beweging en muziek
Mensen in beweging brengen lukt alleen als ik zelf ook beweeg. Dat neem ik letterlijk: intensieve krachttraining en zestig zwembaantjes zorgen wekelijks voor energie en een goede conditie.
Corona was een mooie aanleiding om mijn muziekliefde (actief en passief) nieuw leven in te blazen. Ik koos voor het instrument waarop ik al jaren verliefd ben: de hobo. Zonder me iets aan te trekken van het feit dat het een van de meest moeilijke instrumenten is, oefen ik elke dag om mijn nieuwe liefde steeds beter te leren kennen. Lees over mijn eerste date.

Wilt u meer weten?
Ik ontmoet u graag!