070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

De V-factor - loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar


"Dit boek biedt veel ondersteuning en inspiratie. Ik beveel 'De V-factor' aan iedere 40+ ambtenaar van harte aan!" (Pieter Winsemius, voormalig minister van VROM)

 

Het eerste loopbaanboek voor 40+ ambtenaren en de eerste loopbaanroman
De V-factor staat voor alle levens- en werkervaring waar u als 40+’er over beschikt: geleerde lessen, natuurlijk overwicht, zelfstandigheid. Dit zijn kwaliteiten die u kunt inzetten voor uw loopbaan.
U leeft mee met de belevenissen van Sandra en Frank, allebei 40+ ambtenaar. Zij worden tijdens hun vakanties onverwacht aan het denken gezet over hun loopbaan. Sandra realiseert zich op een pelgrimstocht dat ze overal vanzelf is ingerold. Een vriendin op de camping zet Franks loopbaan en leven behoorlijk op z’n kop.
De vragen waar zij tegenaan lopen, herkent u vast. Tussen de verhalen vindt u vragen en oefeningen om zelf aan de slag te gaan. U ontdekt wat u werkelijk belangrijk vindt, waar uw talenten liggen en wat u wilt bereiken. Als u het boek uit hebt, beschikt u over een persoonlijk actieplan voor het vervolg van uw loopbaan.Voor wie is het boek 'De V-factor - loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar' bedoeld?
Recensie in O&O, Tijdschrift voor Human Resource Development: "... zeer bruikbaar voor eenieder die zich afvraagt hoe hij zijn loopbaan in de toekomst verder zou willen vormgeven. En ook voor HRD-adviseurs, loopbaanadviseurs en coaches die anderen ondersteunen.”

Wilt u een voorproefje van het boek?
Het boek is te koop bij boekhandels en via websites als managementboek.nl en bol.com.
Wilt u eerst een indruk hebben van het boek? Vraag het boekfragment aan. Dan ontvangt u:

 • de inhoudsopgave
 • het voorwoord (Pieter Winsemius)
 • de inleiding
 • de kennismaking met de twee hoofdpersonen
 • twee verhaaldelen
 • een werkboekdeel (theorie en oefeningen)
 • de leestip bij hoofdstuk 1.
   
Wilt u 'De V-factor' ontdekken?
Lees het uitgebreide boekfragment

Wat vinden lezers van het boek?
Het boek kan ik aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar nieuw werkplezier! (Marianne Meyer)
Heb het gewenste vervolg van mijn loopbaan gedefinieerd, werk daar nu aan en word daar oprecht vrolijk van! (Essiee)
Een echte aanrader voor wie nu eens niet veel gepsychologiseer wil, maar lekker concreet aan de slag wil. (Marja Gast)
Wat het boek interessant maakt, is dat de auteur verhalen van twee fictieve veertigplussers afwisselt met werkboekoefeningen. Het is een leesboek, werkboek en als je wilt een studieboekje ineen. (Margriet Rutgers, VVAO)
Het staat vol met tips. Het zet je aan tot het beantwoorden van vragen voor het verkrijgen van inzicht in jezelf. (Corsmas Goemans)
De wijze van schrijven nodigt uit om het boek in een adem uit te lezen. (Tijdschrift LoopbaanVisie)
Het boek leest vlot en vind ik een aanrader voor iedereen die toe is aan de tweede helft van zijn of haar loopbaan. (MarGel)
Het boek biedt herkenbare verhalen, aanzetten tot reflectie en praktische handreikingen om ook in de tweede helft van je ambtelijke loopbaan te bepalen waar je kracht ligt en waar je energie van krijgt. (Gertjan P)

Blogs over het boek
Bij het schrijven van het boek werd ik begeleid door de coaches van BoekenBusiness. Zij noemen mijn boek in twee van hun blogs. Lees:

 • over mijn droom om de term V-factor in van Dale opgenomen te zien. Het blog licht toe welke nieuwe termen en uitdrukkingen via auteurs en andere taalcreatievelingen in het woordenboek terecht zijn gekomen;
 • wat de verbinding is tussen het boek en mijn bedrijf.


Online training 'Verder met jouw V-factor!'
Wilt u na het lezen van het boek nog meer tips en informatie? Vraag de online training aan.
Die bestaat uit zeven modules met een mix van informatie, tips, een of meerdere oefeningen, filmpjes en muziek. Het thema van een module sluit aan bij een hoofdstuk van het boek.
U kunt de training volgen op het moment dat het u schikt.

Wilt u verder gaan na 'De V-factor'?
Gebruik de online training