070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

E-coaching


Ervaar de kracht en effectiviteit van online coaching
 

Het filmpje hieronder gaat over de tijd waarin we dachten dat we de mobiele telefoon niet nodig hadden. Wat is er sindsdien veel gebeurd!Corona zorgde ervoor dat we vertrouwd raakten met online werken en communiceren. Online coaching, e-coaching (een afkorting van electronic coaching), is minder bekend, maar bestaat al langer. In tegenstelling tot het traditionele coachen zijn er geen face-to-face gesprekken waarbij je in één ruimte met de coach bent.

Welke vormen van e-coaching zijn er?
De verschillende vormen van online coachen hebben elk een eigen karakter.
Zo kan er gelijktijdig contact zijn (synchroon) of niet gelijktijdig, dus na elkaar (asynchroon).
Een ander verschil zit in hoe je met elkaar communiceert: door te praten of door te schrijven.
 


De meest directe manier van e-coachen is gelijktijdig en in gesprek. Je spreekt elkaar via de telefoon of met een videoverbinding. Dit contact lijkt het meest op face-to-face coaching. Als coachklant krijgt u meteen een reactie op uw vragen of opmerkingen, de coach ziet en/of hoort direct wat u ervaart en kan daarop reageren.

Bij asynchrone coaching kan de een de reactie op de ander uitstellen. De coach stelt een vraag, u denkt daarover na en schrijft een uur of een dag later een reactie, op het moment dat het u schikt.

The best of both worlds: blended coaching
De meeste van mijn coachklanten kiezen voor een mengvorm: blended coaching. Dan gebruik ik als coach verschillende manieren afwisselend en naast elkaar: bijvoorbeeld het face-to-face gesprek, videogesprekken en schriftelijk contact. Door alle opties in te zetten, kun je de voordelen van de verschillende opties combineren.

Privacy
Een coachrelatie is een vertrouwensrelatie. Bij e-coaching is het belangrijk dat wat u schrijft en mijn reactie daarop, niet voor anderen toegankelijk is. Daarom maak ik bij e-coaching gebruik van een beveiligde online leeromgeving: de Ervaren Ambtenaren Academie. Zo is de privacy gegarandeerd.

Ontdek meer over e-coaching
In een interview met een van mijn e-coachklanten leest u over de praktijk.
Bij de voordelen van e-coaching ontdekt u waarom deze manier van coachen zo effectief is.
Op de pagina Veel gestelde vragen vindt u antwoorden op vragen die mensen vaak hebben over online coaching.

________________________________________________________________________________

"Ik geef Josien als e-coach een 9! Ze is zeer bekwaam en heeft kennis van zaken. Haar persoonlijke verbondenheid liet ze blijken op een professionele manier. Ze staat open voor reacties, zonder een oordeel te hebben. En zij biedt je de nodige ruimte om op je eigen kracht(en) te staan."

Alexander Martijn
 

Online coaching is krachtig, effectief en flexibel in gebruik
Ontdek wat u met e-coaching kunt bereiken