070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Verliefd … op je werk!


Juffrouw Paula. Dat was de superjuf die mijn zoon van net vier jaar opving bij zijn eerste stapjes in de kleuterklas. Professioneel, toegewijd en warm wist ze in korte tijd een lokaal vol met huilende kindjes tot rust te brengen. Onlangs nam ze afscheid, na meer dan veertig jaar kleuterjuf te zijn geweest. Toen ik haar sprak, vertelde ze dat ze al die tijd met heel veel plezier had gewerkt. ‘Wat zal ik ze missen, al die ukkies!’

Nooit saai
Mijn grote inspiratiebron, de Franse zanger Yves Duteil, is bezig met een nieuw album. Op zijn website laat hij korte delen horen van de chansons in wording. Hij schrijft: ‘Bij sommige stukken ben ik al bij de 21ste versie. Maar ik vind het werk nooit saai!’ Het componeren geeft hem steeds weer nieuwe energie en dat is te merken. Het enthousiasme spettert van mijn beeldscherm af.

Vlammetjes
De monteur van onze nieuwe kookplaat controleert zijn werk. ‘Kijk toch eens wat een prachtige vlammetjes!’ Trots kijkt hij me aan. ‘We leveren mooie en uitstekende spullen.’ Met een laatste verliefde blik verlaat hij de keuken.

Vleugels
Het is dat ik ’s nachts moet slapen. Anders zou ik gewoon lekker doorwerken. Of het nou om het ontwerpen van een nieuwe training gaat of het voorbereiden van een coachgesprek: mijn werk boeit me, inspireert me en geeft me vleugels.

Investeer in jezelf
Zijn deze verhalen herkenbaar voor je? Wat fijn – houden zo! Blijf echter niet hangen in je huidige baan. Zorg dat je tijdig investeert in je toekomst.
Kan jouw werk wel een stukje leuker? Ik help je graag verder, in twee stappen.

Eerste stap: onderzoeken
Bekijk de volgende vragen. Neem de tijd om jouw antwoorden te vinden en op te schrijven.
• Wanneer ben jij helemaal in je element?
• Wat voor mens wil je zijn? Wat zegt dit over wie je bent?
• Wanneer voelde je je echt van waarde en voldaan?
• Wat zijn belangrijke dingen voor je, maar waarvan je het moeilijk vindt om eraan toe te geven?
• Wanneer ervaar je geluk in je werk?
• Stel dat je aan de hemelpoort staat en je wordt gevraagd: ‘Heb je je leven de moeite waard gemaakt?’ Wat moet je dan hebben gedaan om met volle overtuiging ‘ja’ te zeggen?
• Waar lees je graag over? Welke onderwerpen trekken je aandacht in de krant, tijdschriften, boeken of op internet?
• Welke gebeurtenissen in je leven gaven je het meeste plezier?
• Wat zijn belangrijke thema’s in je leven?
• Wat vind je echt belangrijk? Belangrijker dan wat de meeste mensen die je kent, vinden?

Tweede stap: ordenen
Kijk naar je antwoorden. Groepeer ze in categorieën. Je krijgt dan een opsomming van alles wat je na aan het hart ligt. Haal hier de rode draad uit. Deze vat samen wat je nodig hebt zodat ook jij verliefd op je werk wordt!

Met plezier werken? Dat kun jij ook!
Neem de tijd om de vragen te beantwoorden. Wees eerlijk, volg je gevoel. Onderneem actie op basis van je antwoorden en zoek het werk dat bij je past. Ik wens je veel liefde in je werk toe!

Wil je meer zingeving in je werk ervaren?
Investeer in jezelf: reserveer de Loopbaaninspiratiedag

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.