070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Hoe gebruik jij de geheime tip van de tweelingbroers Mulder?

Geboeid kijk ik naar het verloop van de wedstrijd. Wat er gebeurt, is ongelofelijk. We waren toch niet goed genoeg op dit onderdeel? Maar nu staan er, tot verbijstering van de hele wereld en van onszelf, drie Nederlanders op het erepodium van de 500 meter schaatsen in Sotsji. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

Wat is het geheim?
De pers buitelt over elkaar heen om de drie sporthelden te spreken. Onder hen zit een tweeling en hun ouders komen ook aan het woord. Een journalist vraagt de vader van de tweelingbroers naar het familiegeheim van deze schitterende overwinningen. Zijn antwoord is kort: ‘Plezier in de sport’.

Gewoon omdat het leuk is!
Het blijkt dat de jongens al van kleins af aan wedstrijdjes en spelletjes met elkaar doen. Wie is er het eerst bij de deur? Wie wint er bij het kwartetten? Toen duidelijk werd dat het sporttalenten waren, hebben hun ouders ze door heel Nederland gereden. Nooit hebben ze hun kinderen tot het schaatsen gedwongen. De jongens deden het gewoon omdat ze het leuk vonden.

Hoe zit dat met jou en werkplezier, Josien?
Met mij? Nou, eerlijk gezegd was dat er niet altijd. Ik heb een flink aantal jaren als jurist gewerkt. Een mooi vak, veel verschillende dingen gedaan. Maar na mijn 40ste kwam ik erachter dat ik aan iets heel anders toe was. Al tijdens de opleidingen die ik daarna volgde, merkte ik dat ik veel meer plezier voelde bij waar ik mee bezig was. En nu? Nu ben ik elke dag weer blij als ik aan het werk ga en doe wat het beste bij mij past.

Door meer plezier lekkerder werken
De broers Mulder leren ons dat plezier hebben in wat je doet tot onvoorstelbare topprestaties kan leiden. Uit onderzoek is bekend dat als je werkplezier toeneemt, je minder werkdruk ervaart. En als je plezier hebt in je werk, lever je betere prestaties. Beter dan mensen die geen of onvoldoende plezier hebben. Maar hoe doe je dat, meer plezier in je werk krijgen? Lees de drie tips die je hierbij helpen.

Drie tips voor meer werkplezier
1. Kijk eens naar je gevoel. Hoe sta je in je werk? Wat trekt je aan? Wat staat je tegen? Wat wil je anders doen? Deze bewustwording heb je nodig om te focussen. Nu heb je de mogelijkheid om keuzes te maken.
2. Kies wat je wilt. Als je iets wilt verbeteren in je dagelijkse praktijk, zul je elke dag opnieuw moeten kiezen om dingen anders aan te pakken. Focus op de mooie dingen in je werk. Blik vooruit. Meer werkplezier begint bij jezelf.
3. En … actie! Met alleen maar denken en willen, verandert je werkbeleving niet. Geen enkele verandering ontstaat zonder beweging. Neem zelf het heft in handen. Wacht niet op een ander.

Je kent nu het geheim van meer werkplezier
Bewustwording, kiezen en handelen: dat is het geheim om meer werkplezier te krijgen. Ingewikkelder wordt het niet. Leuker wel!

Bron: Luc Mutsaers: Werkplezier. Adviezen, tips en ideeën. (ISBN 9789058711199)
 

Wil jij ook meer plezier in je werk?
Volg het coachtraject ‘Breng leven in je loopbaan’

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.