070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Fris en fruitig aan het werk?

Je bent 40+, doet al jaren hetzelfde werk bij die ene overheidsorganisatie, bent een expert op jouw gebied. En toch … toch knaagt er soms iets aan je. Je hebt niet altijd zin in je werk. Af en toe maak je je hierover zorgen. Stel dat je nog minder plezier in je werk krijgt. Stel dat je na het weekend met tegenzin naar kantoor gaat. Stel dat het nog erger wordt …

Een nachtmerrie
Vannacht had je een vervelende droom. Je zat overspannen thuis, op de bank, voor je uit te staren. Helemaal geen fut meer. Nergens zin in. Behoorlijk hopeloos geval. Toen je wakker werd, stond dat beeld haarscherp op je netvlies. En het ging niet weg. Het bleef de hele dag hangen.

Ook jij kunt met plezier aan het werk zijn
Hoe zou het zijn om elke dag fris en fruitig naar je werk te gaan? Om te verlangen naar de maandag, omdat je dan weer mag werken? Ook jij kunt ervoor zorgen dat je elke dag fluitend aan het werk bent. Dat klinkt aantrekkelijk, niet waar? Maar hoe doe je dat? Dit zijn de drie belangrijkste tips die ervoor zorgen dat je meer werkplezier hebt.

Tip 1: blijf leren
Zorg dat je elke dag iets nieuws doet. Praat met die nieuwe collega over wat hij van de werkomgeving vindt. Dan kijk je er zelf ook met een frisse blik naar. Of doe iets wat je nog niet eerder hebt gedaan. Je wordt dan vanzelf een ervaring rijker.

Tip 2: let op je balans
Kijk naar het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Geef je meer energie aan je werk dan je ervan terugkrijgt? Kom je vaak moe thuis? Dat zijn signalen dat je werk je (te) veel energie kost. Breng eens in beeld waar je energie aan kwijtraakt en waar je energie van krijgt. Doe het eerste minder en het tweede juist meer en kijk hoe dat je bevalt.

Tip 3: maak gebruik van je ervaring
Je weet meer dan je denkt. Al die jaren werkervaring leerden je veel over de beste aanpak in verschillende situaties. Breng in kaart wat jij geleerd hebt over menselijke verhoudingen. Hoe gebruik je deze kennis in de praktijk?

Als je deze tips toepast, werk je elke dag met energie. En blijf je fris en fruitig aan het werk.

Wil jij frisse energie uit je werk halen?
Individuele coaching ondersteunt je om dit voor elkaar te krijgen

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.