070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Boekentip Julian Barnes

Ik stel graag een bijzonder boek aan je voor: Alsof het voorbij is van Julian Barnes. Het werd bekroond met een groot aantal prijzen en dat verbaast me niet. Deze prachtige roman over een man die afscheid neemt van zijn jeugd en idealen, is zo mooi geschreven dat je hem het liefst heel langzaam tot je zou willen nemen. De zinnen blijven je nog lang bij.

Aangrijpend
Het verhaal lijkt simpel, maar het is een aangrijpende vertelling over thema’s als groei, verandering, ouderdom en herinnering. Wanneer Tony Webster als man van middelbare leeftijd op zijn leven terugkijkt, constateert hij dat dat een rustig voortkabbelende rivier is geweest. Grote gebeurtenissen als vriendschap, huwelijk, het krijgen van een kind, scheiding, werk en familie waren kleine of grote rimpelingen die de loop van de rivier uiteindelijk niet echt hebben verstoord. Op een dag krijgt hij echter het dagboek van een jeugdvriend in handen, iemand die indertijd zelfmoord pleegde. Wat hij leert uit het dagboek, geeft hem een heel nieuw perspectief op die vriend, zijn vroegere vriendin, zijn vroegere zelf en zijn hele leven.

De tijd
Het is bijna een filosofisch boek. Over hoe de tijd ons vormt en over de manier waarop we onze herinneringen kneden tot er een kloppend verhaal uitrolt. Een boek om over te peinzen en dat je wilt herlezen!


Boekgegevens
Julian Barnes
Alsof het voorbij is (oorspronkelijke titel: The sense of an ending)
Uitgeverij Atlas, ISBN 9789045019659
 

Wil jij de tijd die je werkt goed gebruiken?
Ik help je daar graag bij!

Reacties

Josien Sneek

Zeker doen, Catharina! Het is weliswaar een dun boek (met 158 pagina's eerder een novelle), maar echt de moeite waard. Veel leesplezier!


Catharina de Ruiter

Dank je, Josien voor deze tip. Ik heb hem gelijk op mijn lijstje gezet. Het lijkt mij een prachtig boek.


Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.