070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

‘Dit was super om mee te maken!’ - Ervaringen met e-coaching

Marc van Beek (projectmanager) volgde bij mij een e-coachtraject. Hij is zo enthousiast over deze manier van coaching dat hij graag zijn ervaringen deelt.

Hoe heb je het e-coachtraject ervaren?
Ik ben heel tevreden en raad het iedereen aan! Ik had nog nooit eerder iets met e-coaching gedaan. Van te voren vroeg ik me af of ik het persoonlijk contact niet zou missen, maar al snel bleek dat geen enkel probleem te zijn.

Hoe was het contact met je coach?
De communicatie tussen mij en Josien was geweldig. Ons contact ging via e-mails en een enkele sms. We communiceerden in een speciale digitale werkomgeving (Pluform). Die is beveiligd en mooi opgebouwd, in Facebookstijl. Aan de berichten waren vaak opdrachten toegevoegd, in een aparte bijlage. Het was leuk om te zien dat er bij elk bericht een passende foto zat.

Miste je het persoonlijk contact?
Nee, want de coaching was heel persoonlijk. Van te voren hebben we een contract afgesloten met duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld dat we binnen twee werkdagen op elkaars berichten zouden reageren. Josien gaf ook altijd concreet de volgende stappen aan.
Haar betrokkenheid was geweldig. Ik had er direct vertrouwen in en merkte heel veel enthousiasme in de berichten. En er was goede feedback.
 


Wat sprak je het meeste aan?
Met name dat je voor een langere tijd intensief werkt aan je persoonlijke doelen. Door de hoge frequentie van de contacten is er een stok achter de deur die je dwingt om na te denken en stappen te zetten.

Wat heb je in het e-coachtraject geleerd?
Ik leerde waar mijn grootste uitdagingen liggen en het verdiepen van mijn onderwerpen tot het werkelijke onderliggende thema. Het heeft mij veranderd in mijn gedrag.
Het traject heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb mijn doelen bereikt en kan zelfstandig verder. Verandering is hard werken en dat kun je alleen maar zelf doen. Maar ik heb het zetje gekregen in de goede richting.

Wat zou je tegen anderen willen zeggen die erover denken om via e-coaching aan de slag te gaan?
Doen! Mijn ervaring is heel positief en ik ben blij dat ik kennis heb gemaakt met e-coaching. Ik ben er helemaal van overtuigd dat deze manier van coaching een mooie toevoeging is. Dus super om mee te maken!

Slotwoord van Josien
Dank je wel, Marc! Het was fijn om je te mogen begeleiden en te zien welke stappen je telkens weer zette.

Nieuwsgierig naar wat jij met e-coaching kan bereiken?
Bespreek de mogelijkheden

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.