070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Van stotteren naar blazen is een goed idee

Het gaat niet goed op de middelbare school: leerproblemen, onaantrekkelijk voor de meisjes, niet populair bij de jongens. En dan ook nog dat vreselijke stotteren. Totdat zijn vader, kinderarts, op het idee komt hem een blaasinstrument te laten bespelen – dat is goed voor de luchtwegen en het praten. In het schoolorkest zijn de hoorn, dwarsfluit en klarinet al bezet. Alleen de hobo is nog beschikbaar. Dat toeval verandert zijn leven ingrijpend.

Talent
Hij blijkt een geweldig talent. Al snel is hij niet meer een rare jongen, maar Albrecht die zo mooi muziek maakt. Na een muzikale opleiding gaat het hard met zijn loopbaan. Op zijn 25ste wordt hij eerste hoboïst bij de Bamberger Symphoniker en twee jaar later bij de beroemde Berliner Philharmoniker. Nu zien veel mensen Albrecht Mayer als de beste hoboïst ter wereld. Hij is mijn idool en de reden dat ik als 62-jarige begon met hoboles. Als je daarover meer wilt lezen, kijk dan bij het blog Het geheim zit in het rietje.

Toeval
Ons leven wordt voor een groot deel door het toeval bepaald. Waar word je geboren? Wie zijn je ouders? Hoe groei je op? Vaak wordt onze studiekeuze beïnvloed door familietradities of een indrukwekkende tante die zo spannend vertelt over haar advocatenbestaan. We ronden de studie af, gaan werken op dat terrein en belopen het pad dat logisch lijkt. Totdat er iets gebeurt.
 


Verandering
Er komt een nieuwe leidinggevende met wie het vanaf het begin helemaal niet klikt. Je besluit een andere baan te zoeken, maar weet als 50+’er niet hoe je dat ‘modern’ aanpakt.
Jouw werk wordt ingehaald door de techniek en je jarenlange ervaring lijkt niets meer waard. Hoe kom je er achter wat je nog meer kunt?
Na twintig jaar in hetzelfde vak besef je dat het werk je geen plezier meer geeft. Je hebt geen flauw idee waar je nog wel lol in hebt. Soms leidt dat tot een nieuwe studie die een patroon doorbreekt.

Actie
Er is niet alleen maar toeval. In je tweede loopbaanhelft weet je wanneer het tijd is om in actie te komen. Doe dat! Ik ondersteun je daar graag bij.

PS
Ben je nieuwsgierig naar de hobo? Albrecht Mayer bracht net een nieuwe cd uit met Mozart-muziek. Geniet van de prachtige klank.


 

Fotocredit
Bovenrand: Pixabay | Gerd Altmann 5355170
In blog: Pixabay | Free-Photos 1209816

 

Gun jezelf veel meer werkgeluk!
Persoonlijke coaching is de meest effectieve aanpak

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.