070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Lente!

Het ruikt opeens anders buiten. De zonliefhebbers koesteren de warmte en het licht. De natuur vernieuwt zich telkens weer, vanuit een geheimzinnige oerbron. Hoe doe jij dat? Waar zit jouw bron om te vernieuwen? Waar haal je de energie vandaan om met plezier te blijven werken? Om mee te gaan in die ontelbare veranderingen?

Wie ben ik?
Misschien heb je in je leven al veel meegemaakt. Vrienden die ziek zijn, ouders die gebreken gaan vertonen of overlijden. Dit soort ervaringen confronteren je met de vergankelijkheid van het leven, ook van je eigen leven. Ze zorgen ervoor dat je naar jezelf kijkt: hoe ga ik hiermee om? Wat is voor mij belangrijk nu dit gebeurt? Wie ben ik? Wie wil ik zijn?

Geen tijd!
In het drukke leven van alledag sta je niet stil bij deze vragen. ‘Geen tijd!’ Maar wees eens eerlijk: is het niet eerder een kwestie van tijd nemen? Ruimte nemen, maken, om stil te staan. Om jezelf te vragen: waar kom ik vandaan? Qua gezin, familie, opleiding, werk? Wat vormde mij? Waar ben ik blij mee en wat wil ik graag meenemen in mijn verdere leven? En ook: waar heb ik last van? Wat belemmert mij en wil ik achterlaten?

Verbinding
Maar dan dient zich direct de volgende vraag aan: waar ben ik naar onderweg? Hoe verbind ik verleden, heden en toekomst? Hoe maak ik de verbinding tussen mijzelf en de mensen om me heen, juist vanuit mijn eigen identiteit? Hoe verbind ik mijn talenten met het werk dat ik doe? Als mens ben je een sociaal wezen dat relaties zoekt om het leven zinvol te maken. Als je dit soort vragen onder ogen ziet, wordt het een speciaal soort stilstaan: om vooruit te komen. Maar hoe doe je dat? Ik reik je graag drie tips aan die je verder helpen.

Waar krijg jij energie van?
Begin bij jezelf. Ga eens na: welke activiteit geeft je plezier? Waar kun je zonder problemen de hele dag mee bezig zijn? Werkgerelateerd: welk werk zou je doen, ook als je er niet voor betaald krijgt? Ga hierna naar een diepere laag en stel jezelf de vraag: wat maakt dat dit zo voor mij is? Het antwoord op deze laatste vraag sluit aan bij jouw innerlijke bron, je kern. Als je die kent, heb je goud in handen.

Hoe kun je met jouw kern anderen helpen?
De volgende stap is de verbinding maken naar de wereld om je heen. Stel dat je het leuk vindt om lekker te schilderen. Mooi. Maar wat hebben anderen daar aan? Spreken jouw schilderijen tot de verbeelding van anderen? Zijn ze bereid om je daarvoor te betalen? Dromen is leuk, maar voor de meeste mensen moet er toch ‘gewoon’ brood op de plank komen. Tenzij je je kunt veroorloven om het er een tijdje van te nemen.

Actie!
Geen enkel plan voert zichzelf uit. Als je echt vooruit wilt komen, moet je dus iets doen. Heb je het gevoel dat jouw idee veel te groot is om uit te voeren? Hak het in kleinere, behapbare delen. Wat is het eerste kleine stapje dat je kunt zetten om die grote droom dichterbij te halen? Zet deze en bedenk daarna wat de volgende stap wordt.

Vooruitkomen? Dat kun jij ook!
Neem jezelf als startpunt, verbind jezelf met de mensen om je heen en onderneem actie. In deze drie stappen ligt het geheim om verder te komen. Ik wens je vanuit jouw bron een mooi groeiseizoen toe!

Wil je meer groei in je werk of loopbaan?
Klop bij me aan voor een coachtraject

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.