070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Het verhaal van Josien en de draak

Ik ben geen bètamens. De gedachte aan een nieuw online iets of zelfs alleen maar een update van een bestaand systeem, geeft me jeuk. Toen ik nog een loonslaaf was, gingen er bij mij geregeld dingen anders dan bij mijn collega’s. Er was dan iets waarvan de ICT-afdeling zei dat ze dat nog nooit hadden meegemaakt. Nou vonden ze dat altijd erg interessant, maar als gebruiker wist ik dat het dan ‘even’ duurde voordat mijn probleem was opgelost.

Digitale draak
Zo gebeurde het een keer dat inkomende mails pas na een paar dagen zichtbaar werden op mijn scherm. Erg onhandig als je een coördinerende functie hebt en mensen in alle hoeken van de organisatie aanstuurt. Het liep slecht af. Het ICT-leger slaagde er niet in om de digitale draak te verslaan. Er zat niks anders op dan mijn mailadres te veranderen. Pfff.

Weerzin
Mijn digitale weerzin is gevoed door veel van dit soort ervaringen. Online systemen, wachtwoorden of digitale tools – ik vergeet hoe ze werken, druk op het verkeerde knopje of sluit mezelf buiten. Ik ben goed in andere dingen, zeg ik bemoedigend tegen anderen en mezelf.
 

Verzet
Online coachen is dan ook het laatste waar ik aan dacht. Toch ging ik het in 2017 tot mijn enorme verbazing doen, nadat ik in een workshop kennis maakte met de kracht ervan (ontdek in mijn blog Help! Ik weet niet meer hoe ik moet coachen! hoe dat ging). In coronatijd volgde de stap naar online trainen. Daarvoor moest ik opnieuw mijn verzet overwinnen, waarna ik al snel in de ban van deze nieuwe wereld kwam (het blog Je laten overspoelen of surfen op de golf? vertelt over deze ontdekkingsreis).

Bekroning
Sinds ik mijn persoonlijke digitale draak in de ogen keek, werd mijn werk steeds onliner. Coaching, training, masterclasses en webinars – ik doe het zonder moeite en met veel plezier.
Corona brengt soms wonderbaarlijke bekroningen. Vorige week werd me gevraagd of ik opleider wil zijn bij het nieuwe trainersprogramma van de academie waar ik mijn opleidingen voor trainer en coach volgde. Het is een ‘blended’ programma: voor het grootste deel online, aangevuld met ‘live’ dagen. Een prachtige functie waar ik met heel mijn hart ‘ja’ tegen zeg. Wie had dat gedacht toen ik ruim drie jaar geleden al dat online gedoe helemaal niets vond!

Weet jij welke draak je te overwinnen hebt om met plezier te blijven werken?
Met persoonlijke coaching kun je die verslaan!

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.