070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Werkenergieanalyse


Voor een snel, praktisch én doeltreffend resultaat

  

De Werkenergieanalyse® is een uniek, wetenschappelijk onderbouwd instrument dat kan worden ingezet voor:


In de video hieronder ontdekt u in nog geen twee minuten wat de Werkenergieanalyse® (WEA) inhoudt en wat deze voor uw organisatie en medewerkers kan betekenen.
 


Wilt u weten hoe het online systeem eruit ziet en welke grafieken worden gegenereerd op basis van de gegeven antwoorden, bekijk dan de uitgebreide video.

Waarom een Werkenergieanalyse®?
Het belangrijkste doel van de WEA is inzicht geven in de energie- en stressbronnen die iemand ervaart, op zowel organisatie- als functieniveau. Ook wordt duidelijk op welke aspecten de medewerker zelf invloed heeft. Hierdoor kan de medewerker, in samenwerking met de coach, bepalen welke concrete acties hij of zij kan nemen om meer (of weer) plezier en energie in het werk te krijgen.
Ik ben gecertificeerd voor de Werkenergieanalyse® en heb het leren kennen als een prachtig instrument.

Wat is de basis voor de WEA?
De WEA is ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit en gebaseerd op het bevlogenheidsonderzoek van hoogleraar Arnold Bakker en zijn JobDemands-Resources Model. Daarnaast liggen aan de WEA ten grondslag het flow model van Mihaly Csikszentmihalyi, de Utrechtse Bevlogenheid Schaal van Schaufeli en Bakker en de positieve psychologie van psycholoog Seligman.

Waar bestaat de Werkenergieanalyse® uit?
De WEA bestaat uit een online in te vullen vragenlijst (circa 45 minuten invultijd), deels met open vragen. Daarna volgt een rapportage met duidelijke, kleurrijke grafieken. Bekijk een voorbeeldrapportageDe rapportage wordt besproken in een persoonlijk gesprek met de coach (circa 1,5 uur). In dit gesprek maakt de medewerker een prioriteitenplan om aan de slag te gaan.

Praktijkvoorbeeld
De gemeente Dordrecht zette de WEA in voor het onderzoeken van de duurzame inzetbaarheid van 60+’ers. Op basis van alle bevindingen formuleerde de gemeente nieuw beleid, dat zich volledig toespitst op de individuele medewerker. Ontdek er meer over in het artikel Gezond en vitaal naar je pensioen!


________________________________________________________________________________ 

"Voor een nieuwe cliënt van mij heb ik de Werkenergieanalyse door Josien laten begeleiden. Het ging om het onderzoeken van de inzetbaarheid in relatie tot een te verwachten WGA-uitkering. Dit resulteerde in een kernachtig, overzichtelijk rapport. Door de daadkrachtige manier van begeleiden van Josien in het coachgesprek, kon ik op basis hiervan met de medewerker een analyse maken voor de werkgever. Op basis daarvan heeft de cliënt een aangepaste en wenselijke functie aangeboden gekregen."

Jennifer Elders, bedrijfscounselor ABvC®| CSR®-stresscoach | psychosociaal therapeut |
Behandeling-training-workshops burn-out(preventie)

 

Wilt u de Werkenergieanalyse® inzetten voor uw medewerkers?
Ik ga graag met u in gesprek