070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Waar zitten jouw dansende kipfilets?

Ze zegt: ‘Dit is een goede oefening voor je kipfilets!’ Omdat ik al ruim veertig jaar vegetariër ben (jaja, ik was toen al mijn tijd ver vooruit!), spits ik de oren. ‘Kipfilets? Hoe bedoel je?’ vraag ik aan trainer Joy. Ze legt uit dat hiermee het stukje aan de achterkant van je bovenarmen wordt bedoeld. Vooral vrouwen blijken weinig gebruik te maken van deze spieren: de triceps. Daardoor krijg je hangende en dansende bovenarmen. Het goede nieuws is dat je de spieren kunt trainen, zodat ze strakker worden. Vervolgens laat ze ons fikse oefeningen doen.

Oud en slap
Als we staan uit te hijgen, vertelt Joy dat met het ouder worden van het lijf alles slapper wordt. Als je er niets aan doet, gebeurt dit nog sneller. Mannen besteden vaak veel aandacht aan het kweken van spierballen, terwijl vrouwen meestal vergeten om hun armen te trainen. En dat terwijl vrouwen van nature een zwakker bovenlichaam hebben dan mannen. Zo leer ik behoorlijk bij deze ochtend!

Onderhoud
Veel van wat ik meemaak in mijn eigen leven, vertaal ik naar mijn werk als trainer en coach. Die tricepservaringen zetten me aan het mijmeren. Alles wat je niet onderhoudt, wordt slapper – hm. Klopt dat ook bij een loopbaan? Jazeker, zo bedenk ik, hoewel slapper misschien niet het juiste woord is.

Henk
Wat denk je van Henk? Een ‘oudere’ collega van je, vastgeroest in zijn eigen ideeën. Alleen die zijn goed. Al het andere, en zeker vernieuwingen, is slecht. Erover praten heeft geen zin. Hij vermijdt discussies en als het al tot een ‘gesprek’ komt, overstemt hij alles en iedereen. Keer op keer herhaalt hij dat zijn ervaring hem heeft geleerd dat er maar één manier is: de zijne.

Mieke
Die zucht telkens weer als er iets nieuws moet gebeuren op ICT-gebied. Nieuwe software, een ander archiveringssysteem, de agenda synchroniseren – het lukt haar maar net om de ontwikkelingen bij te benen, zij het met veel moeite en gekreun.

Erik
Misschien herken je hem: hij leeft alleen maar in het verleden, omdat ‘vroeger alles veel beter was’ Je kunt hem uittekenen met zijn opmerkingen als: ‘Dat hebben we bij de reorganisatie van tien jaar geleden ook al eens geprobeerd en dat was toen één grote mislukking’. Vooral de jongere collega’s ergeren zich er dood aan.

Joke
Zij is elke ochtend stipt om half acht op kantoor. Dan kan ze een van de weinige eenpersoonskamertjes ‘inpikken’. Dat houdt ze de hele dag bezet, ook als ze naar een vergadering gaat die minstens twee uur duurt. Ze kan maar niet wennen aan dat zogenaamde Nieuwe Werken. Ze griezelt al als ze het woord uitspreekt. Dat gedoe met je spullen steeds weer in- en uitpakken. Bovendien kan ze haar grote hoeveelheid foto’s van de kinderen en kleinkinderen nergens meer kwijt.

Haperingen
Henk, Mieke, Erik en Joke: ze kijken niet naar de kipfilets in hun loopbaan. Ze merken niet dat er in hun doen en laten haperingen zijn gekomen.
Hoe zit dat bij jou? Ken jij je eigen kipfilets? Hoe zorg je ervoor dat je niet verslapt in je loopbaan? Met de drukte om je heen en de waan van de dag is er vaak geen tijd om even stil te staan. En toch is het zo belangrijk! Het houdt je fris, maakt je beter inzetbaar tijdens de lange loopbanen van tegenwoordig. Bovendien is het ook nog eens heel erg leuk om actief met je werk en je loopbaan bezig te zijn.
 

Fotocredit
Bovenrand: afbeelding van Wilma Polinder via Pixabay
In blog: afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

 

Kan jouw loopbaan wel wat fitness gebruiken?
Besteed eens een dag aan jezelf: de Loopbaaninspiratiedag

Reacties

Josien Sneek

Dank je wel, Joy! De zaterdagochtend blijft een (kleine) marteling, maar het gaat steeds beter en de effecten zijn zeker merkbaar!


Joy (GetFitWithJoy)

Leuk om te lezen! Wij gaan aan die kipfiletjes werken! Ga zo door, alles bestaat uit training en oefenen, of het nou in de sportschool is of op het werk. Keep on the good spirit!


Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.