070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Vijf eenvoudige tips voor meer werkplezier

Stel je voor dat je precies weet wat je wilt met je loopbaan. Moeiteloos zet je je eigen koers uit, want je kent je kwaliteiten. Het werk geeft je energie. Gemotiveerd doe je de ene na de andere klus. Je weet dat je bezig bent met onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. De rest van je loopbaan zie je met vertrouwen tegemoet.

Met plezier blijven werken, dat gaat niet ‘zomaar’ – daar weet ik als ervaringsdeskundige alles van. Het duurde bij mij een jaar voordat me duidelijk werd wat ik nodig had. Had ik toen geweten wat ik nu weet, dan was dit proces veel sneller gegaan! Daarom geef ik je graag vijf tips die je heel eenvoudig kunt toepassen. Zo krijg je direct meer werkplezier.

1. Ken en accepteer je grenzen
Perfectie lijkt de nieuwe norm, maar toch is niemand perfect. Iedereen heeft zijn beperkingen. Ken en accepteer jezelf. Weet wat je sterktes en zwaktes zijn en aanvaard je grenzen.

2. Maak contact In Real Life
We doen het allemaal: online communiceren. Zelfs tijdens de lunchpauze kijk je regelmatig op je smartphone. Er is niets mis met de digitale evolutie, maar direct contact, actief luisteren en praten is niet te vervangen. Maak hier tijd voor.

3. Leer elke dag iets nieuws
Blijf leren! Dat kan in hele kleine dingen zitten. Praat met die nieuwe collega over wat hem of haar opvalt in de nieuwe werkomgeving. Eet eens iets anders dan je vaste lunchgerecht. Doe iets wat je nog nooit eerder deed. Nieuwe ervaringen verfrissen je geest en brengen je op andere ideeën.

4. Kom in beweging
Nederlanders dragen de twijfelachtige titel van Europees kampioen zitten. Jammer, want in beweging zijn zorgt niet alleen voor een gezond lijf, maar ook voor een heldere geest. Dus: neem vaker de trap. Fiets naar je werk. Stap een halte eerder uit de bus en loop naar je kantoor. Maak een lunchwandeling.

5. Zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning
Hoe meer energie je hebt, hoe beter je je voelt. Stress is een van de oorzaken van een lage energievoorraad. Een beetje stress is prima – dat zorgt voor een activeringsproces. Bij teveel stress herstelt je lichaam niet, waardoor klachten ontstaan. Gun jezelf tijd om bij te komen na een piekmoment. Las een pauze in of doe iets dat minder intensief is.

Laat je hieronder in een reactie weten wat de resultaten zijn van het toepassen van deze tips?

 

Zoek je ondersteuning voor meer werkplezier in je tweede loopbaanhelft?
Meld je aan voor het Loopbaanvitaliteitsgesprek!

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.