070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Oud is niet out maar in!

Bij het opruimen wat krantenartikelen kom ik een oud bericht over Pinkpop tegen. Ik wrijf even in mijn ogen, maar het staat er echt: ‘Oud is aantrekkelijk. In de eenentwintigste eeuw is ouderdom een verdienste’. Hè?

Gouwe ouwe
‘De beste line-up ooit’, kopt de krant. Ik kan me herinneren dat de Rolling Stones dat jaar de hoofdact waren. Ik ben een Beatle-fan. Maar in de loop van de tijd keek ik met steeds meer bewondering naar het langdurige voortbestaan van ‘the others’. Ik val zowat van mijn stoel als ik de leeftijd van Mick Jagger en de andere bandleden zie: Mick is bijna 71, Ron Wood, de jongste, 67, Keith Richards 70 en drummer Charlie Watts voert het peloton aan met 73 jaar.

Hoe doen ze dat toch?
Als ik verder lees, blijken de Stones niet de enige popmuzikanten op ‘iets oudere’ leeftijd die nog steeds uitgebreid touren. Ook Paul McCartney (71), Paul Simon (72) en Debbie Harry (68) zijn niet met pensioen. Wat zijn de geheimen van zo’n lange loopbaan? Ik zet de belangrijkste voor je op een rijtje.

Plezier in wat je doet
De grootheden hoeven het niet voor de inkomsten te doen. Ze spelen vol overgave de oude successen en delen hun muzikale hartstocht met vele trouwe fans. Door samenwerking met andere artiesten, nieuwe nummers, andere intro’s bij bestaande nummers of het gebruik van andere instrumenten, blijven ze zich ontwikkelen. Het enthousiasme spettert van het toneel af.

Professionaliteit
Ook al zijn ze wereldberoemde artiesten, ze gedragen zich als betrouwbare werknemers. Afspraken worden nagekomen. Concerten duren moeiteloos meerdere uren. Managers kunnen op hen rekenen voor tournees en promotieactiviteiten. De sterren weten wat er van hen wordt verwacht en leveren dat.

Iets doen waar vraag naar is
Concerten zijn in sneltreinvaart uitverkocht. Fans worden op hun wenken bediend, omdat ze van tevoren favoriete nummers kunnen doorgeven. De grote voorraad van wereldhits staat nog steeds garant voor ontroering en euforie.

Goede conditie
Seks, drugs en rock and roll. Dat is waar veel van deze sterren vroeger om bekend stonden. Drank en pillen waren aan de orde van de dag en niet iedereen wist dit te overleven. Een groot contrast met de manier waarop deze muzikanten tegenwoordig voor zichzelf zorgen. Zo schijnt Stonesgitarist Richards een personal trainer te hebben om fit te blijven. Trappelend op het podium (Jagger) of op handen en knieën over het podium kruipend (Harry) laten deze 67+’ers een energie zien die alleen maar mogelijk is bij een goede conditie.

Hoe is jouw line-up waarde?
Straal jij nog steeds plezier uit met wat je doet? Ben je een professional op wie anderen kunnen rekenen? Iemand die iets aantrekkelijks produceert en beschikt over vitaliteit? Als je geen Mick Jagger bent die tientallen jaren succes heeft met het zingen dat hij geen ‘satisfaction’ krijgt, moet je er iets voor doen. Zorg dat je aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt.

Fotocredit
Pixabay | Ryan McGuire 664432

 

Hoe staat het met de satisfaction in jouw loopbaan?
Kom in actie en je toekomst ziet er anders uit

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.