070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Ik geloof niet in toverfeeën


Al tijdens het binnendruppelen van de deelnemers voor de workshop is het duidelijk: de mannen zijn in de meerderheid. Deels kennen ze elkaar en de sfeer is er naar. De grappen vliegen over tafel en ze lijken veel lol te hebben.

Tijdmachine
Tijdens de eerste oefening nodig ik ze uit om de dagelijkse werkpraktijk achter zich te laten. We stappen in een tijdmachine. Ik vertel dat een toverfee ervoor zal zorgen dat, als ze zo direct weer uitstappen, hun ideale baan voor ze klaarligt. Dan zegt een zware basstem: ‘Ik geloof niet in toverfeeën’.

Doen alsof
De zaal lacht en wacht op mijn reactie. Ik kijk de man die zich uitsprak aan en zeg: ‘Goh, wat jammer voor je. Dan mis je de wonderen waar deze bijzondere vrouwen voor zorgen! En het is ook jammer dat je hier nu voor spek en bonen zit. Hm, tja. Wat kunnen we eraan doen zodat je toch een mooie middag hebt?’Omdat een antwoord uitblijft, zeg ik: ‘Het is maar voor een paar uur. Doe gewoon alsof je er wel in gelooft en dan weet ik bijna zeker dat het gaat werken’. Hij glimlacht.

Acties
Na afloop ga ik naar hem toe en we praten even na. Hij bedankt me voor de workshop en zegt dat hij er veel aan gehad heeft. De acties zijn in kaart gebracht en hij is vastbesloten om werk te maken van zijn toekomst. Met een ferme handdruk nemen we afscheid.

Vertrouwd
Het valt niet mee om uit je gewone routine te denken. Wat je hebt, is zo vertrouwd en vanzelfsprekend. Je kent het werk, weet wie je collega’s zijn en wat je leidinggevende van je verwacht. Als je wordt gevraagd om dit allemaal los te laten, begint het grote onbekende. Veel mensen hebben er moeite mee om dit nieuwe land te betreden.

Ruimte!
En toch: het geeft je zoveel ruimte en lucht. Alles achter je laten, fantaseren over hoe het zou zijn als er geen beperkingen waren. Ervaring speelt geen rol, je opleiding evenmin, geld of tijd bestaan even niet. Als het je lukt om hierin mee te gaan, kom je in aanraking met wat je het liefste wilt. Je ontdekt een verborgen verlangen. Een wens die je tot nu toe niet wilde horen, maar die er wel is. Áls je tenminste bereid bent om ernaar te luisteren.

Lastig?
Vind je het lastig om dit te doen? Er zijn veel meer manieren dan minutenlang met je ogen dicht dromen. Je kunt ook aan tafel gaan zitten en opschrijven waar je plezier aan beleeft. Of antwoord geven op de vraag: ‘Wat zou je doen als je morgen een miljoen wint?’ Of aan anderen die je goed kennen, vragen: ‘Wat zie je mij de komende drie jaar doen?’

Toekomst
Het maakt niet uit hoe je in beweging komt, maar doe iets! Ruk jezelf los van je bestaande werkomgeving. Kijk wat er naar voren komt. En daarna? Zet stappen om die nieuwe ideeën handen en voeten te geven. Wees je eigen toverfee en maak je toekomst!

Wil je begeleiding om loopbaanstappen te zetten?
Individuele coaching ondersteunt je in je ontwikkeling

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.