070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Hoe ga je om met pijn?

Als 40+’er is de kans groot dat niet altijd alles in je leven van een leien dakje is gegaan. Onenigheid, miscommunicatie, verdriet, ziekte - je zag het langskomen. Vaak wil je pijn zo snel mogelijk vergeten. De Perzische dichter Roemi kijkt hier anders tegenaan en roept je op om pijn en verdriet te zien als kansen om te groeien.

Pijn
Ik zei: ‘Hoe zit het met mijn ogen?’
Hij zei: ‘Houd ze op het pad’.
Ik zei: ‘Hoe zit het met mijn passie?’
Hij zei: ‘Houd die brandende’.
Ik zei: ‘Hoe zit het met mijn hart?’
Hij zei: ‘Vertel me wat je erin bewaart’.
Ik zei: ‘Hoe zit het met mijn pijn en verdriet?’

En Hij zei: ‘Blijf erbij. De wond is de plaats waar het licht bij je binnengaat’.

Mawlana Jalal ad-Din Moehammad Roemi,
dertiende-eeuwse Perzische dichter en theoloog
 

Voel je pijn over je werk of loopbaan?
Vergis je niet in hoeveel energie dit kost. Erover praten helpt.

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.