070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Hè getsie … over de houdbaarheidsdatum!

Zal ik het doen? Het is al zo lang geleden. Maar het verdriet en de pijn van het verbroken contact zijn er nog steeds. Zoveel vragen die me onzeker maken. Is dit wel het goede moment? De goede manier? Totdat ik me opeens realiseer dat ik niets heb en dus ook niets kan verliezen. Ik doe het. Hoewel ik geen idee heb wat er zal volgen.

Sociale media
Mijn aarzelend gegeven uitnodiging leidt tot een wonderbaarlijk contact dat heel voorzichtig wordt aangegaan. Andere mensen die ik uit het oog had verloren, komen tevoorschijn. En dat allemaal omdat ik een nieuwe stap zet: een persoonlijk profiel op Facebook.en een bedrijfspagina. Ik merk nu al dat het iets met me doet. Zelfs bespeur ik dat ik het fijn vind om meer van mezelf te laten zien. En dat is voor mij niet vanzelfsprekend.

De schaduwkant
Vaak zeg ik tegen mensen dat ik ‘in mijn vorige leven’ jurist was. Ze snappen het direct. Ook als ik zeg dat dit beroepsdeformatie met zich meebrengt. Zo ben ik vanuit mijn werk in het privacyrecht behoorlijk huiverig voor sociale media. Het duurde lang voor ik doorhad dat je als professional niet buiten het zakelijke netwerk van LinkedIn kunt. Sinds enkele jaren heb ik een profiel en volg trainingen om er meer mee te doen.

Mindset
Nu dus Facebook. Wie had dat ooit kunnen denken? Ik zeker niet. Maar stap voor stap ontdek ik een andere wereld. Ik maak fouten en leer bij. Ik mopper en groei verder. Terugkijkend heeft deze ontwikkeling naar sociale media veel te maken met mijn mindset. Ik vond ze slecht, verachtelijk zelfs. Wie heeft er nou behoefte aan het delen van van alles en nog wat, overal en altijd? Ik ging niet eens in gesprek hierover, want ik had mijn mening al bepaald.

Flexibiliteit
Die inflexibele houding van mij is niet uniek. Ik merk vaker dat ervaren werkers moeite hebben met veranderingen. En ik begrijp dat! Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Zo is het toch? Veranderingen zorgen meestal voor weerstand. Maar: sta je er wel eens bij stil dat je jezelf (en de organisatie) enorm belemmert als je vast blijft zitten in patronen en voorspelbaarheid?

Zijn je vaardigheden nog up to date?
Die belemmeringen kunnen zich voordoen op twee terreinen. Hoe zit het met je vaardigheden? Ben je bij op ICT-gebied of zucht je diep als er weer een nieuw digitaal instrument verplicht wordt gesteld? Onderhoud je je netwerk? Dat is onmisbaar op de moderne arbeidsmarkt. Breid je netwerk ook af en toe uit, vooral met mensen op andere werkterreinen. En wat denk je dat het effect is als je contact legt met (veel) jongere collega’s? Inderdaad, er gaat een wereld voor je open.

Hoe is het met je houding?
Nog veel belangrijker voor flexibiliteit is je houding, je mindset. Ben je bereid om bij te leren? Of wimpel je alle trainingen af? Sta je open voor veranderingen in je team of taak? Wacht je totdat er iets gebeurt waarop je geen invloed meer kunt uitoefenen? Of neem je zelf het initiatief? Juist die wat zachtere kant kan doorslaggevend zijn in het beeld dat anderen van je hebben.

Het is niet alles of niets
Wees niet bang: flexibiliteit betekent niet dat je met alles mee moet doen. Of dat je je eigen mening maar inslikt. Wat wel van belang is: volg ontwikkelingen vanuit een open houding, kritisch, maar positief. Verrijk jezelf met nieuwe kennis en ervaring. Dat maakt je levendig en geeft je zeker meer plezier in je werk. Blijf vers! En let vooral op je houdbaarheidsdatum!

PS Op mijn Facebookpagina deel ik nog veel meer tips.
 

Ben je toe aan een update?
Investeer in jezelf met de Loopbaaninspiratiedag

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.