070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Een geit lost je probleem op

Hoe doe je dat: leven? Dat is de vraag die Claudia de Breij zich stelt als ze 40 is geworden. Als je jong bent, is dat makkelijk. Dan zeggen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Maar hoe moet het als je eenmaal alles zelf mag (en moet) uitvinden? Hoe doe je dat dan met vragen over liefde, dood, werk, vriendschap of seks?

Levenservaring
Niemand die zegt hoe het moet. Dat is fijn. Maar soms niet. Soms wil je dat iemand zegt: ‘Dat heb ik ook gehad. Toen heb ik het zus en zo opgelost’. Met de les van de overleden René Gudde (Denker des Vaderlands) in haar achterhoofd – ‘Ga vooral te rade bij anderen’ – ging Claudia de Breij op be-zoek bij mannen en vrouwen met de nodige levenservaring: 70-plussers.

Gesprekken
Ze sprak met Willeke Alberti, Hedy d'Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Lin-den, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel. Vragen als: Wat is het geheim van een lang en gelukkig leven? en Wat zijn de spelregels voor volwassenen?, vormen de basis voor boeiende gesprekken.

Levenslessen
Het boek Neem een geit. Leven voor gevorderden is geen keurige weergave van die gesprekken. In bijna vijftig verhalen over verschillende thema’s laat Claudia de Breij mensen naast en door elkaar aan bod komen. Ze schrijft zoals ze spreekt: hartstochtelijk, geestig, to the point, soms serieus en ontroe-rend. Veel van de levenslessen en adviezen die voorbijkomen, lijken vanzelfsprekend. Wat dit boek echter zo bijzonder maakt, is dat het met veel gevoel is geschreven.

Vind jij jezelf aardig?
Omdat ze op een persoonlijke manier schrijft, raken haar verhalen me regelmatig. Een voorbeeld van een van deze levenslessen is het stuk Wie je bent is wie je altijd bent geweest. Confronterend, maar ook een opluchting. Je bent wie je bent en daar kom je nooit meer vanaf. ‘Als het je lukt jezelf een beetje aardig te vinden is het heel geruststellend; de enige persoon van wie je zeker weet dat die je hele leven bij je blijft, ben jij.’

Heerlijk!
De combinatie van de humoristisch vlotte pen, afgewisseld met de serieuze boodschap, maakt Neem een geit tot heerlijk leesvoer. Voor elke 40+’er die zichzelf nog een beetje wil opvoeden, bijschaven of zich even moet herinneren dat niet elk wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Lees dit boek!



 

Boekgegevens
Claudia de Breij
Neem een geit. Leven voor gevorderden
Uitgever Lebowski, ISBN 9789048838929




 

Wil jij geen loopbaangeit?
Persoonlijke coaching is dan een mooi alternatief!

Reacties

Josien Sneek

Ah ja, mooie keuze, het boek is me bekend. Er stond een artikel over in de NRC. Dat boek gaat zeker over werken met lef!


Catharina de Ruiter

Cliffrock Castle: Werken op een kasteel in Schotland; J. Rombouts ISBN: 9789021414683 Een echte aanrader!!! Het gaat tenslotte ook over werken en lef.


Josien Sneek

Fijn om te lezen dat ik je zin gaf om dit boek te lezen. Ik wens je veel leesplezier en vind het leuk als je hier je reactie laat weten. Enne: welk ander boek kocht je? Misschien een idee voor mijn volgende boekentip?:)


Catharina de Ruiter

Dank je voor je boekentip. Was weer heel leuk om te lezen, dus nog een boekenbon gevonden en lekker weer 2 boeken gekocht en natuurlijk die geit. Ik laat nog weten hoe ik het boek vond.


Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.