070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Doordieselen in je tweede loopbaanhelft? Geen optie!

Ervaring is een nadeel. Je blijft hangen in wat je al kent en doet. Dus schakel ik een paar externen in om mijn bedrijf een ‘makeover’ te geven. Ze vragen me de kleren van het lijf, die externe mannen. Figuurlijk dan …

Vragen zetten de boel in beweging
Soms heb ik geen antwoord. Wat voor mij vanzelfsprekend is, is dat voor hen niet. De vragen zingen rond in mijn hoofd en hart. Wat wil je over vijf jaar bereiken? Wie is je ideale klant? Wat onderscheidt jou van andere trainers en coaches?

Nieuw is niet makkelijk
Het valt niet mee om de nieuwe aanpak ‘zomaar’ over te nemen. Dat merk ik bij de voorbereiding van een video voor de werkgeverskant. Ik voel verzet, angst, onzekerheid en krijg geen letter op papier. ‘Mezelf verkopen is nou eenmaal niet mijn stijl’, roep ik. Dan grijpt de coach in mij in.

Weg met dat doemdenken!
‘Hé! Je bent jezelf niet aan verkopen, je hebt anderen iets te bieden! Al die expertise en ervaring wil je toch inzetten om 40+ ambtenaren maximaal werkgeluk te laten beleven? Hun organisaties te laten inzien dat ervaren medewerkers toegevoegde waarde hebben? Aan de slag jij!’ De innerlijke knop gaat om. Tot mijn verbazing is de tekst binnen een uur klaar.

We willen gewoon doorgaan
Ik realiseer me dat ik hetzelfde proces doormaak als mijn coachklanten. Net als zij wil ik vasthouden aan het vertrouwde, doordieselen dus. Net als zij vind ik het eng om bezig te zijn met vragen die mijn vanzelfsprekendheden ter discussie stellen.

Een externe blik helpt je verder
Maar oh, wat is het nuttig en inspirerend! Zonder externe blik kom ik niet op nieuwe ideeën. Groeit mijn bedrijf niet naar een hoger niveau. Ontwikkel ik niet de talenten waarvan ik weet dat ik ze heb.

Als je meer wilt dan doen wat je altijd al deed
Snak jij als 40+ ambtenaar naar nieuwe ideeën voor je loopbaan of naar meer werkgeluk? Wil je van gedachten wisselen met een coach? Houd er dan wel rekening mee dat ik je uitdaag om meer te doen dan ‘doordieselen’. Natuurlijk help ik je om een goed plan te maken voor de rest van je loopbaan. En om dit uit te voeren!

Weet je niet waar je moet beginnen?
Ik wel!

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.