070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Denk jij wel eens aan je billen?

Ik nooit. Het enige dat ik soms met mijn billen doe, is ze voelen. Als ik te lang heb gefietst bijvoorbeeld. Dan vragen mijn billen enige aandacht. In andere omstandigheden zijn ze een vanzelfsprekendheid waar ik niet bij stilsta. Tot onlangs.

Dikkere billen
‘Hé, weet je dat je dikkere billen krijgt?’
Ik ben druk in beweging tijdens de zaterdagochtendfitness en aarzel of ik het goed heb gehoord.
‘Wat zeg je?’
‘Ja echt, je krijgt dikkere billen!’
De manier waarop het gezegd wordt, maakt dat ik begrijp dat het als compliment is bedoeld. Toch kijk ik de trainer een beetje meewarig aan.
‘O. Is dat goed dan?’
Ze glimlacht heel enthousiast. ‘Jazeker, dat is toch wat alle vrouwen willen?’

Spierpijn
Hierna komt er een gesprek op gang waarin ik veel nieuws hoor. Veel fitnessoefeningen blijken bedoeld om de billen te vergroten. Zelf is ze intensief hiermee bezig en komt soms met spierpijn(!) op haar werk. Ik probeer me daar een voorstelling van te maken, maar kom niet ver.

Push-up
Thuisgekomen snuffel ik wat rond op internet. Er gaat een wereld voor me open. Zo is er cosmetische chirurgie om deze lichaamsonderdelen compleet te ‘make-overen’. Veel minder ingrijpend is het dragen van corrigerend ondergoed, waarbij kleine vullingen in de slip de billen vergroten en liften. Een push-up dus, maar dan niet voor je borsten. En er blijken vrouwelijke popsterren te zijn van wie het hebben van grote billen onderdeel is van hun imago.

Onderhoud
Terug naar die fitnessochtend. Eerst maar een bekentenis: ik vind er niks an, aan die fitness. Nou ja, behalve na afloop, dan vind ik het heerlijk. Ik begon ermee op advies van de fysiotherapeut, om klachten te verhelpen. Toen dat was gelukt, bleek dat het de bedoeling was dat ik ermee doorging. ‘Hoe ouder, hoe meer onderhoud Josien!’ Dat voer ik dus heel braaf uit. Maar om nou te zeggen dat ik het leuk vind – nee. Telkens weer ga ik erheen omdat ik weet dat het goed voor me is. In conditie blijven, problemen voorkomen, uithoudingsvermogen vergroten, sterker worden – dat zijn zo ongeveer mijn doelen. Grotere billen kweken staat niet in dit rijtje.

Mijn missie
Met mijn bedrijf weet ik precies wat ik wil. Op mijn website staat: ‘Overheidsorganisaties ondersteunen om medewerkers van veertig jaar en ouder duurzaam inzetbaar te houden en hen te laten floreren in werk en loopbaan. Ervaren ambtenaren van minstens veertig jaar begeleiden om met plezier te werken. Daar zet ik mij als trainer en coach met veel enthousiasme voor in.’ Dit schreef ik twaalf jaar geleden en ik ga er nog steeds elke dag voor!

Waartoe ben ik op aard?
In mijn contacten met ervaren werkers merk ik vaak dat zij aan het zoeken zijn. Is dit het werk dat echt bij mij past? Waar doe ik het voor? Wat wil ik met mijn leven? Met een beetje weemoed denk ik dan terug aan wat ik mijn moeder vroeger hoorde zeggen. Als net katholiek meisje kon zij het antwoord op de vraag ‘Waartoe zijn we op aard?’ dromen. Het was, geloof ik, de eerste vraag van de catechismus en op de lagere school moest je het antwoord uit je hoofd leren.

Focus
Het antwoord van mijn moeder klonk zo eenvoudig en geruststellend: ‘Wij zijn op aarde om God en de mensheid te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn’. Tja, zo’n antwoord geeft tegenwoordig nog maar weinig mensen voldoening. De vraag is echter niet minder prangend geworden en is een belangrijk individueel thema. Sta er daarom eens bij stil en vraag jezelf af: waartoe ben ik op aarde? Het antwoord op deze vraag geeft richting aan je leven én loopbaan!


Fotocredit
Bovenrand: WOKANDAPIX via Pixabay
In blog: inactief account via Pixabay

 

Als je dit een lastige vraag vindt …
… laat je dan ondersteunen door zingevende coaching

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.