070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

De vijf geheimen van een oude rocker

Een 70+ mythe is volop aan het werk. In een baan die topsport vereist. Als er iemand is die de eeuwige jeugd lijkt te bezitten, is hij het wel: Paul McCartney. Voor mij, als fan van The Beatles, nog altijd verbonden met die beroemde popgroep. Niet terecht, want dat was maar tien jaar uit zijn lange loopbaan. Een loopbaan die voortduurt. Hoe krijgt hij dat voor elkaar? En wat kunnen ‘gewone’ 40+’ers daarvan leren? Ik spitte door allerlei artikelen en ontdekte vijf geheimen.

Verfrissende relaties
Hij werkt samen met jonge, hippe en soms controversiële popartiesten. Mensen die met gemak zijn kleinkinderen hadden kunnen zijn. Het resultaat is dat hij zelfs weer terug is in de hitparades.
Omgaan met mensen die niet hetzelfde zijn als jij: dat houdt je alert en leergierig. Ben jij in contact met jongeren? Op je werk, in je netwerk, privé? Zoek ze op en kijk hoe inspirerend andere perspectieven zijn.

Onverzadigbaar plezier
Hij blijft maar optreden. Het plezier hierin houdt hem gaande, zegt hij. Het enthousiasme spettert ervan af als je live opnames bekijkt. Juichende recensies schrijven dat ‘Sir Paul’ een topact is.
Hoeveel plezier heb jij in je werk? Als je baan je meer energie kost dan je oplevert, is dat een waarschuwingssignaal. Neem dit serieus, neem jezelf serieus. Onderzoek wat er aan de hand is.

Constante vernieuwing
Al vroeg in zijn carrière experimenteerde McCartney met een vrije manier van musiceren. Dat doet hij nog steeds, zelfs met klassieke muziek.
Hoe zorg jij voor nieuwe ervaringen in je werk, in je loopbaan? Kom uit de comfortzone van je ervaring. Het is heerlijk verkwikkend om af en toe eens lekker aan te rommelen en te onderzoeken wat er nog meer kan. Een andere aanpak, andere mensen bij iets betrekken heeft veel effect. Probeer het uit!

Fascinatie voor technologie
Hij staat bekend om zijn grote belangstelling voor de combinatie van muziek en technologie. Tapeloops, soundstickers bij apps, muziek voor videogames – hij zoekt zijn weg in de digitale wereld.
Ga jij mee in de vaart der volkeren? Of keer je je bij voorbaat af van ‘al dat moderne en oppervlakkige gedoe’? Realiseer je dat, als je stil blijft staan en je niet verdiept in moderne ontwikkelingen, de afstand tussen jou en dit gebied steeds groter wordt. Houd jezelf up to date!

Enthousiaste levendigheid
Ondanks zijn leeftijd duren McCartneys shows ruim drie uur. Met gemiddeld 38 liedjes. De setlijst van een doorsnee wereldster komt nog niet eens tot de helft. Dit soort prestaties leveren gaat niet vanzelf. Hij blijkt er een uiterst gezond regime op na te houden: vegetarisch dieet, yoga, paardrijden en fitness.
‘Hoe ouder, hoe meer onderhoud’, zei een fysiotherapeut ooit tegen mij. Hoe zorg jij dat je in goede conditie bent? Energie geven aan je leven en werk lukt alleen als de bron daartoe in staat is: dat begint bij jezelf.
 

Wil jij ook met plezier blijven werken?
Ik ondersteun je om deze geheimen te vertalen naar jouw situatie

Reacties

Josien Sneek

Dank voor je reactie, Catharina! Het is inderdaad heerlijk als je zo lekker aan het werk bent. Ik wens je toe dat je zijn geheimen in je eigen loopbaan kunt toepassen! Groet van Josien


Catharina de Ruiter

Hi Josien, Toch de vijf geheimen van een oude rocker nogmaals gelezen. Heerlijk toch! Zo hoort het. Wat heerlijk als je zoveel energie hebt. Ik neem je adviezen ter harte. Groet, Catharina


Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.