070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

De moed om niet perfect te willen zijn

Hoe zorg je er als saaie(?) wetenschappelijk onderzoeker voor dat jouw presentatie meer dan zestien miljoen(!) keer wordt bekeken via een TEDTalk? Door een onderwerp te kiezen dat veel mensen aanspreekt, maar waarover niemand het wil hebben: kwetsbaarheid.

Als je niet vertrouwd bent met TED: dit  staat voor Technology, Entertainment, Design. Een jaarlijkse bijeenkomst waarin sprekers worden uitgenodigd om in maximaal achttien minuten ‘de presentatie van hun leven’ te geven. Over hun expertise, een project of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden.

Brené Brown
En dat is precies wat Brené Brown deed. Ze is hoogleraar aan de Universiteit van Houston en onderzocht jarenlang moed, authenticiteit, schaamte en kwetsbaarheid. En combineerde in een TEDTalk onderzoeksresultaten met persoonlijke ervaringen. Er kwam een storm aan reacties op gang. En al snel stond ze in de top 10 van best bekeken TED-lezingen.

40+ en kwetsbaarheid?
Misschien vraag je je af: wat kan ik als 40+’er met een onderwerp als kwetsbaarheid? Veel! Misschien merk je dat je anders in het leven staat dan ‘vroeger’. Je hebt meer aandacht voor de verbinding met anderen, maar ook met jezelf. Wie ben ik? Wat heb ik de wereld te bieden? Het is dan een uitdaging om perfectionisme en onaantastbaarheid te laten varen en jezelf echt te laten zien. Maar dat vraagt dat je je kwetsbaarheid toont.

De kracht van kwetsbaarheid
Brené Brown geeft een inspirerende en bemoedigende manier om dit menselijk avontuur in te stappen. Met humor en mildheid neemt ze je mee op een boeiende reis. Onderweg vermengt ze persoonlijke levenslessen met onderzoeksuitkomsten. Op een aansprekende manier laat ze zien hoe kwetsbaarheid een teken van kracht is. En de weg naar betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen.

Lees en kijk verder
Haar boek Daring greatly (Nederlandse titel: De kracht van kwetsbaarheid) beveel ik je van harte aan.
Kijk hieronder naar de TEDTalk.
 

Brené Brown
Daring Greatly - How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent and Lead (Nederlandse titel: De kracht van kwetsbaarheid - Heb de moed om niet perfect te willen zijn)
 






 

Wil je meer jezelf zijn, maar vind je dat lastig?
Individuele coaching is een effectieve manier om het bereiken

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.