070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Boekentip

Nederlanders worden steeds ouder en ons land vergrijst. Hierdoor is in 2019 maar liefst de helft van de Nederlanders 55+. We moeten tegenwoordig langer doorwerken en het is voor organisaties dan ook van groot belang de kwaliteiten van alle generaties te benutten. Maar hoewel ouder worden een schat aan levenservaring oplevert, worden oudere werknemers dikwijls nog gezien als een last.
Dit boek spreekt me ontzettend aan, omdat het handvatten en praktische tips geeft om de kennis en ervaring van 55+’ers aan te boren.

Pleidooi
Het goud van de 55-plusser is een pleidooi voor de herfst van het leven. De herfst is een essentieel en rijk onderdeel van onze levenscyclus, dat kan worden ingezet om de output van organisaties te verhogen. Het boek schetst wegen om jonge en oudere werknemers met elkaar te verbinden, zodat zij kunnen profiteren van elkaars inzichten en kunnen bijdragen aan elkaars ontwikkeling als mens en als professional.

Praktisch
Dit boek spreekt me ontzettend aan, omdat het handvatten en praktische tips geeft om de kennis en ervaring van 55+’ers aan te boren.

Verhalen van 55+'ers
Boeiend is dat in het boek een groot aantal generatiegenoten aan het woord komt. Dit zijn inspirerende 55+’ers die vol in het leven staan, hard werken en hun ‘goud’ ruimhartig met andere generaties delen. Zij onderzoeken wat het betekent om 55+ te zijn in deze tijd. Welke fasen hebben ze in hun leven doorlopen, wat hebben ze gewonnen en wat laten ze achter? Hun ervaring en levenswijsheid zijn van onschatbare waarde voor organisaties en maatschappij.

Leesboek en werkboek
Na elk hoofdstuk zijn er reflectievragen die je helpen stil te staan bij de thema’s van het hoofdstuk.
Een aanrader voor zowel 55+’ers zelf als HR-professionals!


Boekgegevens
Kathinka Fortuin en Gerdien de Wal
Het goud van de 55-plusser
Uitgever Reed Business Information, ISBN 9789035249387 

Wil je onderzoeken wat jouw goud is?
Ga met me in gesprek, dan weet je zeker dat je antwoorden vindt

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.