070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Betaald worden om ongelukkig te zijn

Dit zijn de verhalen die ik tegenkom.

De leidinggevende met wie je al tien jaar fijn samenwerkt, gaat met pensioen. Hij wordt vervangen door Eva, die je niet kent. Dat is wennen. Zeker omdat je merkt dat ze als jonge dertiger niet enthousiast is over de paar 50+’ers in het team. Haar kritische opmerkingen doen mensen sidderen. Ze controleert wat jij al jaren uitstekend deed. De sfeer is slecht.

Alles moest anders
Jullie hebben een grote reorganisatie achter de rug. De hele boel is flink opgeschud. Iedereen moest solliciteren op zijn eigen functie en jij werd niet geplaatst in je oude baan. Je zette je teleurstelling opzij en accepteerde het aanbod van iets anders. Helemaal nieuw, je doet je best. Maar het loopt voor geen meter.

Grenzen aan de groei
Na je studie ging je aan de slag als junior medewerker. In bijna vijftien jaar deed je de ene na de andere stap naar een hoger functieniveau. Nu kun je niet verder groeien. Leidinggeven trekt je niet. Je vraagt je af of je nog wel wilt blijven werken in het vakgebied dat je ondertussen zo goed kent. Je schrikt van die twijfels, omdat je geen idee hebt wat je dan wel wilt.

Als een robot
Zondagavond heb je al buikpijn als je aan je werk denkt. Je gaat met steeds minder plezier naar kantoor en functioneert als een robot. Je voelt je moe. Thuis ben je niet te genieten en je partner maakte laatst fikse ruzie met je. Gaat wel weer over, denk je. Eerst lekker die oude Netflix-serie even bingewatchen.

Ziek of moedeloos
Sommige van deze mensen komen na een tijd ziek thuis te zitten: overspannen, burn-out. Maanden, soms een jaar hebben ze nodig om tot rust te komen en te herstellen. Ze worden nooit meer zoals ze waren.
Anderen grijpen zelf in en komen bij mij. In de war, onzeker, angstig. Soms moedeloos of wanhopig. Als ik dan ook nog de vinger op de zere plek leg, doet dat pijn. Vaak duurt het even voordat mensen zich herpakken.

Wie, wat en waar
Samen bespreken we wat ze nodig hebben om vooruit te durven kijken. Vaak weten ze niet wie ze zijn en wat ze kunnen. Tijdens de coaching ontdekken ze hun eigen hindernissen én hun unieke sterke kanten. Herboren, opgefrist, zelfbewuster – dat zijn de woorden die ik hoor.
Dan is het tijd om na te gaan wat ze willen met de rest van hun loopbaan. Wat is voor hen belangrijk als ze werken? Welke werk past echt bij ze? In wat voor organisatie kunnen ze hun sterke kanten inzetten en ontwikkelen?

Nieuw!
Het is iedere keer prachtig om te zien hoe mensen zich opnieuw uitvinden. Dat gaat niet vanzelf. Je moet bereid zijn om aan de slag te gaan: met oefeningen, opdrachten, vragen en reflecties. Ik mix coachinstrumenten om je in beweging te krijgen zodat jij het doel bereikt. En soms moet ik je juist tot stilstand brengen: om je te laten kijken naar wat er is.

Hoe zit dat bij jou?
Herken je je in een van de vier verhalen? Kom in actie. Neem geen genoegen met het slechts voorbij laten gaan van je werkdagen. Daar is je leven te kostbaar voor. Geld maakt niet gelukkig, tenzij je het investeert in coaching! Of ga je liever nog twintig jaar zo door?


Fotocredit
Bovenrand: foto van Pexels via Pixabay
In blog: foto van Andrea Piacquadio via Pexels
 

Individuele coaching ondersteunt je om met plezier te blijven werken
Gun jezelf meer werkgeluk – waar wacht je nog op?

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.