070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Al dat geklets over passie – ik doe gewoon mijn werk

'Dat is toch geen leven? Het is niet meer dan overleven! Ik word altijd zo verdrietig als ze over het werk praat.’ Ze vertelt het als ze met me staat te borrelen tijdens een netwerkbijeenkomst. Het gaat over haar vriendin die bij een grote overheidsorganisatie werkt.

Werkplezier is nergens voor nodig
Ik luister naar een verhaal dat ik vaker hoor. Over mensen ‘van een zekere leeftijd’ die hun werk al heel lang doen. Zonder enige betrokkenheid slepen ze zich voort. Als je vraagt of ze plezier hebben in het werk, kijken ze je aan alsof je van een andere planeet komt. ‘Wat is dat nou voor een vraag! Ik ben al blij dat ik werk heb. Ik verdien er geld mee.’

Sudderen in je werk
Wat ze niet doorhebben, is dat ze in de loop van de tijd indutten. Ze doen niet meer dan wat er van ze wordt gevraagd, reageren oppervlakkig en belanden ongemerkt in een neergaande spiraal. Zelf denken ze dat niemand het in de gaten heeft, maar hun omgeving prikt er snel doorheen. En laat ze, moedeloos geworden, in hun sop sudderen.

Werkplezier is belangrijk
Ik wil er niet aan denken om op die manier te werken en ervoor betaald te krijgen. Ook in mijn ‘vorige leven’, als jurist bij de overheid, was plezier in het werk belangrijk voor me. Natuurlijk lukte me dat niet altijd. Ik bleef wel eens te lang ‘hangen’ in een baan die niet meer bij me paste. Maar als de kans zich aandiende, greep ik die. Of ik ging kansen zoeken.

Bevlogenheid werkt besmettelijk
Vaak ontmoet ik mensen die vanuit passie werken. Mannen en vrouwen die zo bevlogen zijn dat het enthousiasme met elk woord dat ze spreken, naar buiten spettert. Hun fonkelende ogen weerspiegelen een besmettelijke gedrevenheid. Zo’n ontmoeting geeft me bergen energie!

Hoeveel passie heb jij in je werk?
Daar kom je achter als je jezelf twee vragen stelt.
Zou je dit werk ook als vrijwilliger doen, als je niet voor het geld hoefde te werken?
Ben je over je werk net zo enthousiast als over je grootste hobby?

Als er nieuwe kansen op je pad komen, vraag je dan eens af waar je echte passie ligt. Komen die kansen niet voorbij? Zoek ze dan op! Heb het lef om meer dan ‘gewoon’ te werken.
 

Wil jij meer dan 'gewoon' werk?
Individuele coaching ondersteunt je hierbij

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.