070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Wat een boel geld, zo’n coachtraject!

Alles is tegenwoordig te koop. Eén muisklik en het wordt morgen bij je afgeleverd. We kicken op korting, acties en gratis. De echt belangrijke ‘dingen’ in ons leven lijken een stuk lastiger te krijgen: gezondheid, liefde, werkgeluk. Dat laatste is mijn specialiteit en ik verzeker je: werkgeluk is te koop. Maar het kost je wel meer moeite dan die ene muisklik.

Van werkgeluk naar autogeluk
Je auto heeft onderhoud en een jaarlijkse keuring nodig. Als je pech hebt, moet er iets vervangen worden waar je niet op rekent. Verder verbruikt hij brandstof en moet je wegenbelasting en verzekeringspremie betalen. Om me heen merk ik dat de meeste mensen er niet bij stilstaan wat een auto kost. Ze betalen en rijden verder.

We moeten er echt even uit!
De vakantie is er ook zo eentje. Maanden van tevoren ben je ermee bezig. Je bekijkt op internet wat de ervaringen van anderen zijn en leest ‘wat je beslist niet moet missen’. Je strest heel wat af om alles in de koffers te krijgen en op je vakantiebestemming heb je tijd nodig om af te kicken van de werkdruk. Voor je het weet, is de vakantie voorbij. Na een paar dagen werken heeft de dagelijkse routine je alweer in beslag genomen en lijkt de vakantie ver weg.

Sta eens stil bij je werk
Je werk? Ach, het gaat z’n gangetje. Zolang er niets bijzonders gebeurt, blijf je zitten waar je zit. Maar wacht even! Kijk er eens van een afstand naar. Dan oogt dat best wel vreemd. Het grootste deel van je tijd besteed je aan werken en toch krijgt je loopbaan minder aandacht dan je auto of een vakantie.

Een coachtraject?
Je hoort van een vriendin dat ze met een coachtraject is begonnen. Enthousiast vertelt ze over de stappen die ze aan het zetten is. Nieuwsgierig bekijk je de website van de coach waarover ze het steeds heeft. Natuurlijk bekijk je eerst de prijzen. ‘Jemig, wat een boel geld zeg!’ Je klikt weg en gaat over tot de orde van de dag.

Coaching is een investering
In jezelf, je werkgeluk. Kost een coachtraject veel geld? Ja, vaak wel. Met een gesprek van een uurtje ben je er meestal niet. Als je het hebt over een serie van individuele, ‘live’ gesprekken met een professionele coach, is dat niet gratis.

Is het duur?
Niet als je ervan uitgaat dat je na een goed coachtraject jaren vooruit kunt in je loopbaan en al die tijd veel meer werkplezier ervaart. Dan ligt je jaarlijkse investering ver onder je autokosten. Maar het kan natuurlijk zijn dat je die auto veel belangrijker vindt dan je werkgeluk. Dat bepaal je zelf.

Tip voor kostenbewuste klanten
Wil je een coachtraject met zo veel mogelijk opbrengst voor zo weinig mogelijk geld? Kies dan voor e-coaching – een korte, krachtige manier die veel voordelen heeft.

PS
Nog even over die kosten. Vaak merk ik dat klanten mijn tarieven vergelijken met hun nettosalaris. Ze kijken dan niet naar het loonstrookje en vergeten dat hun werkgever allerlei kosten voor zijn rekening neemt die ik als zelfstandige uit eigen potjes moet betalen.

Om je een kijkje in mijn keuken te geven, noem ik een paar van die posten: bijdrage zorgkosten en pensioenpremie, reis- en studiekosten, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Verder: als werknemer maak je gebruik van apparaten die de werkgever ter beschikking stelt, terwijl ik zelf de kosten draag van telefoon, pc, laptop, website en de hosting hiervan. Bovendien heb ik geen vakantie- en ook geen eindejaarsuitkering.
Wel betaal ik de lidmaatschappen van beroepsverenigingen en de kosten van verplichte intervisie en nascholing. Plus vakliteratuur en de bedrijven die ik inschakel voor bijvoorbeeld het verzenden van de nieuwsbrief of het geven van bedrijfsadvies. En, last but not least: ik moet uiteraard ook nog belasting betalen!

Je hoort mij echt niet mopperen, hoor! Ik ben ondernemer en daar kies ik zelf voor. Elke dag werk ik met veel plezier, mijn werkgeluk is onbetaalbaar. Graag stel ik mijn kennis, expertise, tijd en aandacht voor je ter beschikking om ook jou te begeleiden naar maximaal werkgeluk!

Wil je coaching met maximale opbrengst voor zo weinig mogelijk geld?
Kies dan voor e-coaching

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.