070 317 56 58 / 06 126 50 357      contact@ervarenambtenaren.nl
img

Werkenergieanalyse


Voor een snel, praktisch én doeltreffend resultaat  

De Werkenergieanalyse® is een uniek, wetenschappelijk onderbouwd instrument dat onder andere kan worden ingezet voor:

In de video hieronder wordt in nog geen twee minuten uitgelegd wat de Werkenergieanalyse® (WEA) inhoudt en wat deze voor uw organisatie en medewerkers kan betekenen.
 


Wilt u weten hoe het online systeem eruit ziet en en welke grafieken worden gegenereerd op basis van de gegeven antwoorden, bekijk dan de uitgebreide video.

Waarom een Werkenergieanalyse®?
Het belangrijkste doel van de WEA is inzicht geven in de energie- en stressbronnen die iemand ervaart, op zowel organisatie- als functieniveau. Ook wordt duidelijk op welke aspecten de medewerker zelf invloed heeft. Hierdoor kan de medewerker, in samenwerking met de coach, bepalen welke concrete acties hij of zij kan nemen om meer (of weer) plezier en energie in het werk te krijgen.

Wat is de basis voor de WEA?
De WEA is ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit en gebaseerd op het bevlogenheidsonderzoek van hoogleraar Arnold Bakker en zijn JobDemands-Resources Model. Daarnaast liggen aan de WEA ten grondslag het flow model van Mihaly Csikszentmihalyi, de Utrechtse Bevlogenheid Schaal van Schaufeli en Bakker en de positieve psychologie van psycholoog Seligman.

Waar bestaat de Werkenergieanalyse® uit?
De WEA bestaat uit een online in te vullen vragenlijst (circa 45 minuten invultijd), deels met open vragen. Daarna volgt een rapportage met duidelijke, kleurrijke grafieken. Bekijk een voorbeeldrapportageDe rapportage wordt besproken in een persoonlijk gesprek met de coach (circa 1,5 uur). In dit gesprek maakt de medewerker een prioriteitenplan om aan de slag te gaan.
Ik ben gecertificeerd voor de Werkenergieanalyse® en heb het leren kennen als een prachtig instrument.

Wilt u de Werkenergieanalyse® inzetten voor uw medewerkers?
Ik ga hierover graag met u in gesprek