Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Nieuwste blog: Daar ben je toch veel te oud voor?


Het mag niet volgens de Grondwet, maar het gebeurt wel. We zitten vol met ‘beelden’. Zal ik ze gewoon vooroordelen noemen? Die over ‘ouderen’ liegen er niet om.

Leeftijdsdiscriminatie
Vanaf een bepaalde leeftijd tel je niet meer mee. ‘Natuurlijk’ gaan mannen stukken langer mee dan vrouwen. Niemand lijkt de grijze haren van George Clooney als probleem te zien. Vrouwen moeten dan toch echt aan de anti aging. Nou, ik in elk geval niet. Ik peins er niet over mijn zilveren lokken te verstoppen onder knalrode carnalvalstinten.

Loopbaan
Ook daar verschijnen de vooroordelen. Bij organisaties in de vorm van (vaak jonge) leidinggevenden. Er zijn uitzonderingen, maar die lijken alleen maar te bevestigen: vanaf 40 ben je niet meer interessant genoeg om rekening mee te houden. Te oud om nog in te investeren. In het beste geval dienen ze hun tijd uit, gaan braaf mee met reorganisaties en worden niet langdurig ziek.

Selffulfilling prophecy
Het effect is desastreus: we gaan er in geloven! In mijn praktijk spreek ik om de haverklap mensen die zichzelf te oud voor iets vinden. Die de houding cultiveren van ‘het zal mijn tijd wel duren’. Zuchten als ik vraag hoe gelukkig ze in hun werk zijn. Zich blijven voortslepen in de sleur. Niemand die op het idee komt met ze aan tafel te gaan zitten en te vragen: ‘Hoe zie jij je toekomst?’ Zelf staan ze daar al helemaal niet bij stil.

Oud?
Al dat gedoe helpt niet om mensen met ervaring te laten werken vanuit hun kracht. Waarom definiëren we ‘oud’ als ‘zo lang mogelijk jong blijven’? Begrijp me goed: ik ben voor het onderhouden van de fysieke vitaliteit. Het spreekwoord Een gezonde geest in een gezond lichaam begint echter niet voor niets met de psychische kant. Ook daar moet iets gebeuren om je hele leven en loopbaan bij de tijd te blijven.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg
De eerste stap is dit onderkennen. Gewoon doorgaan is niet meer genoeg om tevreden en gelukkig het einde van het werkzame deel van je leven te halen. Ja, je bent veel te oud … om niet in actie te komen! Te oud om jezelf te blijven vasthouden in het vertrouwde patroon. Gun jezelf eens veel meer dan wat er tot nu toe uit is gekomen! Ik garandeer je dat ook bij jou (werk)geluk en verrassingen mogelijk zijn.

Wil je ondersteuning bij het zetten van die eerste stap?
Ik help je graag met effectieve, stimulerende coaching!