Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Herfstblog: Hoe werk jij aan je gouden herfst?


Ze beginnen al te kleuren, sommige bladeren aan de grote boom tegenover mijn huis. De zomer is ten einde. Jammer, want ik hou zo van dat jaargetijde, het heldere licht en de warmte.
Gelukkig weet ik dat ik ook intens kan genieten van de warmte van de herfst. Dat is wel een heel andere dan de soms verzengende zomerhitte. Die bespringt me en neemt me in beslag. Het najaar heeft zijn eigen gloed: een intens gouden kleuring.

De cyclus van het leven
Dit seizoen typeert voor mij bij uitstek de ervaren, ‘iets oudere’ werker. Wees maar niet bang dat ik hier ga zitten somberen! Ook al begrijp ik het als Van Dale zegt: herfst staat symbool voor de oude dag, de tijd waarin de levenskrachten afnemen. Dat klopt soms wel. Als ik heel eerlijk ben (het blijft onder ons, toch?): niet alles gaat even vanzelfsprekend als toen ik dertig was. Mijn lichaam laat me af en toe weten dat ik ouder aan het worden ben.

Jouw loopbaan
Nee, de reden waarom ik bij de herfst aan 40+’ers denk, zit in andere dingen. Je hebt een verleden achter je, maar ook nog veel toekomst. Werken tot je 67ste of misschien wel je 70ste – wat betekent dat voor jou? Hoe zorg je voor een gouden herfst in je loopbaan?

Doorgaan totdat …
Sommige 40+’ers gaan door op de weg die ze zo goed kennen. Ze zijn specialist in X en zijn daar helemaal mee verweven. Hun expertstatus geeft een aangename positie en daar voelen ze zich gelukkig bij. Ze hebben niet door dat sommige collega’s bang voor hen zijn. Dat ze zichzelf zo vaak op de borst kloppen en niet openstaan voor adviezen of verhalen van anderen. Daar hebben ze geen erg in en ook geen last van. Totdat er iets gebeurt. Totdat hun afdeling wordt opgeheven of de hele organisatie. Dan hebben ze de raad van anderen hard nodig, maar ze weten zich geen houding te geven.

Jezelf bewijzen?
Mijn tip in die situatie is om jezelf kwetsbaar op te stellen, hoe moeilijk dat misschien ook is. Je hoeft jezelf niet te bewijzen of te verkopen. Vaak maakt het feit dat je om advies vraagt de ander al ontvankelijk voor je. Wees bescheiden en open, dan bereik je het meest.

Wat nu?
Bij sommige 40+’ers speelt iets heel anders. Die durven na een tijdje toe te geven dat ze wel klaar zijn met wat ze tot nu toe hebben gedaan. Ze willen iets nieuws, maar hebben geen idee wat dat is. Dan vergt het moed om op een andere manier naar jezelf te kijken.
Mijn tip: ga na wat voor jou belangrijk is en waarom dat zo is. En waar krijg je energie van? Wanneer ben je met zoveel plezier aan het werk dat je de tijd vergeet? Kijk niet alleen naar je werk, maar ook naar je privéleven. Doe je in je vrije tijd iets waar je je met hart en ziel voor inzet? Wat maakt dat je dit doet? Vertaal de antwoorden op deze vragen naar andere werkterrreinen en functies en onderzoek wat bij je past.

De toekomst begint vandaag
Of je nu in de ene of de andere situatie verkeert: de overeenkomst is dat er van alles aan de hand kan zijn in deze fase van je loopbaan. Vaak is het niet lonend om op dezelfde manier door te werken. Als je wilt blijven glanzen, moet je daar iets voor doen. Investeer in je toekomst door aan de slag te gaan. Dan maak je jouw loopbaanherfst tot stralend goud!

Verander je toekomst!
Als je toch gaat veranderen, kies dan voor het allernieuwste op coachgebied: e-coaching.