Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

De V-factor, loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar


Loopbaanboeken zijn er in overvloed. Het aantal loopbaanboeken voor 40+’ers is echter op één hand te tellen. En er was geen enkel boek voor 40+ werkers in de publieke sector die aan de slag willen met hun loopbaan. Ik vond het de hoogste tijd dat hierin verandering kwam en dat is ook gebeurd: op 25 september 2014 verscheen mijn boek De V-factor, loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar.


De V-factor
De V-factor staat voor alle levens- en werkervaring die je hebt zodra je de veertig bent gepasseerd. Geleerde lessen, natuurlijk overwicht, zelfstandigheid, relativeringsvermogen, allemaal prachtige kwaliteiten die u prima kunt inzetten voor de tweede helft van uw loopbaan. Dit boek helpt u om een plan te maken voor het vervolg van uw carrière aan de hand van uw V-factor.


De hoofdpersonen
U leeft mee met de vakantiebelevenissen van de twee hoofdpersonen, Sandra en Frank, allebei 40+ ambtenaar. Zij worden tijdens hun vakanties onverwacht aan het denken gezet over hun loopbaan. Sandra realiseert zich op een pelgrimstocht dat ze overal vanzelf is ingerold. En een vriendin op de camping zet Franks loopbaan en leven behoorlijk op z’n kop.


Een uniek boek
Dat het boek het eerste loopbaanboek voor 40+ ambtenaren is, is niet het enige dat het uniek maakt. Het is de eerste loopbaanroman. De vragen waar Sandra en Frank tegenaan lopen, herkent u vast en zeker. Maar de inhoud biedt meer dan herkenning. Als lezer vindt u tussendoor vragen en oefeningen om zelf aan de slag te gaan. U ontdekt wat u werkelijk belangrijk vindt, waar uw talenten liggen en wat u wilt bereiken. En daar blijft het niet bij. Als u het boek uit hebt, hebt u uw eigen actieplan om uw loopbaan een nieuwe impuls te geven.


Uit het voorwoord
‘Dit boek biedt veel ondersteuning en inspiratie. Ik beveel De V-factor aan iedere 40+ ambtenaar van harte aan!’
Pieter Winsemius, voormalig minister van VROM