Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Werkwijze


Training
Door te werken met kleine groepen kan ik adequaat inspelen op de persoonlijke behoeften. De trainingen sluiten naadloos aan bij de praktijkvragen van de deelnemers dankzij mijn jarenlange ervaring in diverse functies bij overheidsorganisaties. Voorafgaand aan trainingen houd ik met elke deelnemer een kort intakegesprek om het persoonlijke leerdoel vast te stellen.

Coaching
Coaching zie ik als een eigentijds instrument om professionals beter en effectiever te laten functioneren. En hen zelfinzicht op te laten doen. Mijn doel? Mezelf zo snel mogelijk overbodig maken in het (werk)leven van de coachee. Dat kan als hij of zij leert zichzelf te coachen.
Uzelf succesvol en gelukkig voelen, is vooral een kwestie van de regie voeren over uw (werk)leven. Dat betekent dat u zelf kiest hoe u omgaat met wat er op uw pad komt. Daarbij blijft u met beide benen op de grond staan en maakt u keuzes vanuit uw eigen kracht.
Een coachgesprek duurt vijf kwartier. Gesprekken vinden plaats met een tussenpauze van een à twee weken. Tussen de gesprekken door krijgt u lees- of werkopdrachten die verband houden met de coachvraag.
Ik coach op een doelgerichte, prikkelende en speelse manier met humor. Mijn kracht is het leggen van verbanden en het stellen van vragen die de kern raken. Maar ook het met respect geven van waardevolle feedback. De methoden die ik inzet, stem ik af op u en uw coachvraag.

Samenwerkingspartners
Voor training: als een gevraagd specialisme bij mij niet aanwezig is, werk ik graag samen met een van de trainers van Trainers Academie
Voor coaching: mocht de afstand naar de Haagse regio een bezwaar zijn: ik ben aangesloten bij het landelijk netwerk van 50+ Carrière. Deze organisatie werkt samen met 25 coaches in verschillende regio’s, allen gespecialiseerd in de begeleiding van ervaren medewerkers.

Andere diensten
Kenmerkend voor mijn aanpak is de persoonlijke benadering en praktijkgerichtheid. Een aanpak die inhoudelijk wordt gevoed door uw vraag. Wat is het doel van de bijeenkomst? Hoe ziet het programma eruit? Wat moet het evenement opleveren? Welke rol ziet u voor mij als dagvoorzitter?
Gezamenlijk verkennen wij wat het beste past bij uw organisatie, het evenement en de deelnemers. Hoe eerder u mij betrekt bij de voorbereidingen, hoe beter ik met u kan meedenken over de invulling van de bijeenkomst. Mijn toegevoegde waarde is dan het grootst.
Het leiden van besprekingen kan worden gecombineerd met trainingselementen en individuele coachgesprekken.