Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Aangenaam kennis te maken!


Ik ben geboren in 1958. Rond mijn 50e wist ik als overheidsmedewerker niet goed raad met vragen die de kop opstaken: ‘Hoe blijf ik zorgen voor bevlogenheid in mijn werk?’ en: ‘Wie ben ik als ik geen jurist meer ben?’ Ik duwde ze weg en ging aan de slag op een voor mij nieuw juridisch terrein. Dat hielp. Voor een tijdje. Maar daarna waren diezelfde vragen er weer. Ik kon er niet meer omheen ...
Coachingsgesprekken en een loopbaantraject zorgden ervoor dat ik stilstond bij wat ik wilde, bij mijn drijfveren en mijn passie. Ik kwam erachter dat ik niets liever wilde dan mensen begeleiden. Om ze, net als ik, te laten ervaren wat het met je doet om op ‘iets oudere leeftijd’ je eigen kracht te zoeken en te vinden. Twee post-hbo-opleidingen hielpen mij om te worden wie ik ben en te kunnen doen wat ik het liefste doe: trainingen geven en coachen.

En nu? Ik zet me in voor mensen zoals u: ervaren medewerkers in de publieke sector. Mensen die zich realiseren dat ze tot hun 67e moeten werken en die halverwege, of zelfs verder, in hun loopbaan zijn. Op het moment in uw loopbaan dat u dat goed kunt gebruiken, help ik u graag verder met groepsgerichte training of individuele coaching.

Wie bij mij aanklopt, ervaart dat ik enthousiast en nuchter ben. Mensen zeggen dat ik humor combineer met creativiteit. Ik houd ervan om samen met u aandacht te geven aan waar u staat, vooral in uw loopbaan. Om te kijken hoe u daar gekomen bent. En om met een open blik naar uw toekomst te kijken.
Ik vind het telkens weer prachtig om te ervaren hoe mensen veerkracht en energie bij zichzelf ontdekken. Zodat zij keuzes maken voor het vervolg van hun leven.

Mijn visie
Het geloof in het grote potentieel van mensen.
Als zij hun talenten en (levens)ervaring inzetten, zijn ze gelukkiger. Dan werken ze met meer plezier en zijn ze meer verbonden met hun organisatie.
Doorwerken tot je 67e vraagt om herbezinning en actie halverwege de loopbaan. Dat is hét moment waarop mensen de aandacht en het reflectievermogen hebben om terug te kijken. Maar ook de veerkracht op kunnen brengen om keuzes te maken voor de rest van hun werkzame leven.

Mijn waarden
Levenskunst, authenticiteit, wijsheid, inspiratie. Dat zijn de ankers van waaruit ik leef en werk.
Levenskunst: het laveren tussen mijn hoofd in de wolken en mijn voeten op de grond. Ik draag mijzelf elke dag op om een nieuw evenwicht tussen droom en daad te vinden.
Authenticiteit: wie ben ik echt? Ik ben geboeid door deze zoektocht, van mijzelf, maar ook door die van anderen.
Wijsheid: accepteren wat ik niet kan veranderen. Moed tonen om waar dat mogelijk is, dat wel te doen. Ik neem elke dag het risico dat ik hierin bijleer.
Inspiratie: energie en ervaringen opdoen door mijn contacten met mensen. Muziek maken en ernaar luisteren. Teksten lezen en schrijven. Om mezelf te blijven ontwikkelen, zodat ik goed voor mezelf zorg en daardoor ook goed voor anderen kan zorgen.

Mijn droom
Ervaren overheidsmedewerkers bewust maken van hun kracht en talenten. Zodat zij met flair en energie hun leven en werk vorm en inhoud blijven geven. Als zij vanuit hun eigen kracht werken, hebben ze een onschatbare waarde voor de organisaties om hen heen en daarmee voor de hele maatschappij.

Deze website ...
... is ontworpen door Webstudio MM en gebouwd door P-Pro's. Professionals die weten waar ze het over hebben en die ik van harte aanbeveel.