Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Wat vinden anderen?


Nieuwsgierig naar de ervaringen met coaching door Ervaren Ambtenaren Training & Coaching? Beluister en lees het hieronder.

Wat Josien bijzonder maakt als coach, is haar persoonlijkheid, haar warmte, menselijkheid en inlevingsvermogen. En ze weet me uit te dagen: kom op, je bent er nog niet, doorgaan!
NANCY KOYMANS, GEMEENTEAMBTENAAR


Vanuit een lastige situatie op mijn werk klopte ik bij Josien aan voor een e-coachtraject. E-coaching is mij heel goed bevallen. Met verschillende soorten opdrachten en via intensief contact ging ik op zoek naar de oplossing voor mijn vragen gedurende een zeer moeilijke periode. Ik heb opnieuw geleerd mijn intuïtie te vertrouwen en te handelen vanuit mijn eigen kracht.
Ik geef Josien als e-coach een 9! Ze is zeer bekwaam en heeft kennis van zaken. Haar persoonlijke verbondenheid liet ze blijken op een professionele manier. Ze staat open voor reacties, zonder een oordeel te hebben. En zij biedt je de nodige ruimte om op je eigen kracht(en) te staan.

ALEXANDER MARTIJN


Mijn ervaring met een Loopbaanvitaliteitsgesprek bij Josien? Ik verzeker je, je gaat met meer inzichten en blijheid de deur uit. Zeker een aanrader ...
CATHARINA DE RUITER


Als 60+’er ontslagen worden, is niet niks. Met behoorlijk wat weerstand begon ik aan een coachtraject bij Josien. Die toonde veel inlevingsvermogen en bewoog soepel mee met wat ik nodig had.
Ik zie ons traject als een zoektocht, waarbij ik al snel op het goede spoor ben gezet. De gesprekken in combinatie met de oefeningen gaven me veel energie. Sommige oefeningen gebruik ik nog steeds, omdat ze me telkens weer helpen om beter verder te gaan.
Josien is iemand die zich helemaal inzet, haar afspraken nakomt en altijd en snel reageert op berichten. Ze is een geweldige coach!

PIERRE FRISSEN


Met de laatste loopbaanjaren in zicht vroeg ik me af of ik wilde blijven werken en zo ja, hoe dan. Omdat ik niet gewend ben om over mezelf te praten of te reflecteren op mijn drijfveren en verlangens, had ik lef nodig om met een coachtraject te starten. Hoewel het soms best lastig was, ben ik toch blij dat ik het heb gedaan.
Josien was heel betrokken. Met maatwerkoefeningen, opdrachten en gesprekken werd mij duidelijk wat voor mij belangrijk is in mijn werk. Nu weet ik zeker dat ik nog een aantal jaren lekker wil werken en wat ik daarvoor nodig heb. Ik ben tevreden over de coaching en de inzichten die ik kreeg.

SENIOR FINANCIEEL ADVISEUR BIJ DE RIJKSOVERHEID
 

Ik leerde in het e-coachtraject waar mijn grootste uitdagingen liggen en het verdiepen van mijn onderwerpen tot het werkelijke onderliggende thema. Het heeft mij veranderd in mijn gedrag. Het traject heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb mijn doelen bereikt en kan zelfstandig verder.
De betrokkenheid van Josien was geweldig. Ik had er direct vertrouwen in en merkte heel veel enthousiasme in de berichten. En er was goede feedback.

MARC VAN BEEK (PROJECTMANAGER)
Lees het interview

Ik voelde me meteen thuis bij Josien. Ze is zeer betrokken en het voelde vaak alsof ik bij een goede vriendin op bezoek was die mij goede raad gaf en bij wie ik mijn hart kon uitstorten.
Sommige oefeningen waren echt een eyeopener en brachten mij tot andere inzichten. Doordat ik leerde de sterke kanten van mijn persoonlijkheid naar voren te halen, ben ik als persoon enorm gegroeid.
Het traject heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het lijkt alsof ik een metamorfose heb ondergaan.

DIANA GOEMAN

De coach is open en eerlijk. Veel inzet.
Goed vond ik dat huiswerkoefeningen en -vragen ‘maatwerk’ waren. Er werd serieus gekeken naar en gereageerd op de uitwerking van de oefeningen.
Ik leerde dat ik nog een hele tijd te gaan heb in het arbeidsproces en dat ik me veel actiever zal moeten gaan oriënteren op wat ik werkelijk wil met voor mij belangrijke bouwstenen en waar ik dat eventueel zou willen. Dat geeft me kaders mee om gerichter keuzes te kunnen maken.
Ik heb voor mezelf een aantal zaken weer wat scherper op mijn netvlies staan. Dat helpt mij om het een en ander op een rij te zetten.

DB, LEIDINGGEVENDE, 54 JAAR

Ik volgde bij Josien een coachtraject van twee maanden, inclusief de Loopbaaninspiratiedag. Het traject overtrof mijn verwachtingen! Het coachingtraject was helemaal op maat gemaakt voor mij en passend bij mijn behoefte. De inspiratiemails waren met zorg opgesteld en het was een plezier om ze te lezen. Ze hebben hun doel bereikt, namelijk het aanzetten tot denken en in actie komen. De boekentips zorgen voor gerichte verdieping en hielpen mij om tot inzicht te komen.
Inhoudelijk was het traject een ontdekkingsreis naar mezelf. Het leerde me wie ik ben, wat ik kan en wil. Nu weet ik dat ik er mag zijn zoals ik ben, in plaats van altijd een masker op te zetten. Ik kan mijn gevoel beter onderkennen en er bewust mee omgaan. Jezelf zijn is veel fijner.
Josien is heel betrokken, oprecht en eerlijk. Ze is in staat om mij met beide benen op de grond te zetten en hield mij op een positieve en kritische manier een spiegel voor. Ik heb het nodig gehad om te komen waar ik nu sta.
Voor mij was het coachingstraject een cadeautje. Bedankt hiervoor!

KREDIETBEOORDELAAR BIJ EEN BANKINSTELLING

Josien heeft mij zeer zeker goed op weg geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Door haar professionele en tevens warme persoonlijke aanpak heeft zij mij de juiste tools aangereikt en geleerd deze tools maximaal te benutten.
Door tal van redenen was ik het overzicht en daarbij, na het verlies van mijn baan, mijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt. Mede door haar begeleiding heb ik dit weer terug en heb ik, op 58 jarige leeftijd, inmiddels een nieuwe baan gevonden.
Josien, dank je wel voor alle moeite die je hebt genomen om mij daar te krijgen waar ik nu weer ben. Mensen zoals jij maken de maatschappij weer menselijk!

NANCY VAN HEK-KOYMANS, GEMEENTEAMBTENAAR

Josien is een prettige coach: ze bereidt de gesprekken goed voor en zorgt voor een rustige en open sfeer. Ze is geconcentreerd, luistert goed en stelt de juiste vragen.
Ze stelt zich flexibel op. Ze had een bepaalde opdracht in gedachte voor mij, maar paste die aan toen ze merkte dat ik op dat moment meer behoefte had aan een andere opdracht. Verder was er tijdens de gesprekken ook ruimte om op een onderwerp in te gaan dat geen directe relatie met de coachvraag had, maar waarover ik graag wilde praten.

WETGEVINGSJURIST BIJ DE RIJKSOVERHEID

Een tijdje geleden zat ik professioneel niet lekker in mijn vel. Ik was in een baan beland waar ik niet happy in was. Het lag zeker aan het werk, maar ik had een vaag gevoel dat het misschien ook wel iets met mezelf te maken zou kunnen hebben dat ik daar mijn draai niet kon vinden. (…) Juist toen dat soort gedachten door mijn hoofd spookten, kwam Josien op mijn pad. (…)
Het duurde even voordat we de goede coachvraag te pakken hadden, maar hierna gingen de ontwikkelingen snel. Ik realiseerde me dat ik in de aanloop naar deze baan, en ook in de baan zelf, een paar dingen niet goed had gedaan. Josien heeft me geholpen me bewust te worden van de zwakke plek die daar debet aan was en om mezelf op dat punt beter te leren kennen en te ontwikkelen. De gesprekken met haar leverden meer dan eens eyeopeners op. Ze stelde de goede vragen, luisterde aandachtig en vroeg door waar dat nodig was.
We hebben ook een soort rollenspel met stemmen gespeeld, waardoor ik me beter bewust werd van mijn dilemma’s en twijfels en van de dingen die ik écht wilde. Want daar had ik moeite mee: erachter te komen wat ik nu écht wilde. (…)
Ik had niet verwacht dat ik in zo’n korte tijd nog wezenlijk nieuwe dingen over mezelf zou ontdekken. Dingen waar ik niet alleen in mijn baan, maar ook privé mijn voordeel mee kan doen. Ik heb ontdekt dat je zelfs als vijftiger nog een heleboel dingen over jezelf kan leren en ontwikkelen.
En toeval of niet, even later kreeg ik de mogelijkheid een overstap te maken naar een andere baan. Die was wel aantrekkelijk, maar (…) de coaching van Josien heeft me geholpen beter te onderhandelen over het takenpakket, zodat ik op een gegeven moment met volle overtuiging ‘ja’ kon zeggen tegen het aanbod.

MV, 54 JAAR
 

►Fotocollage:
schilderijlijsten Amanda Elizabeth
portret links Pixabay
portret midden Pexels
portret rechts Tania Van den Berghen