Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Loopbaancoaching


Als 40+ werknemer heeft u de nodige werkervaring. Dat betekent niet dat alles in uw loopbaan vanzelf gaat. Mogelijk is bij de organisatie waar u werkt veel in beweging. Van u wordt verwacht dat u zelf zorgt voor goede inzetbaarheid gedurende uw hele loopbaan.

Gaat u elke dag met plezier naar uw werk?
In Nederland is 60% van de werknemers tevreden met hun baan. Dat is mooi. Maar voelen deze mensen ook echt werkgeluk? Hebben ze plezier in hun werk?
Hoe zit dat bij u, als ervaren werker?

Vaak komen mensen in de loop der jaren op functies of plaatsen terecht waar ze zelf niet voor gekozen hebben. Het is ‘toevallig’ zo gelopen. Dit hoeft niet verkeerd te zijn, maar de kans is groot dat ze dan niet op een plek werken die écht inspireert, waar ze écht warm van worden. In het ergste geval lopen ze leeg en krijgen zelfs een burn-out. Zeker nu we tot ons 67e jaar door mogen/moeten werken, is het belangrijk om uzelf te blijven ontwikkelen en te zoeken naar de baan die echt bij u past.

Psycholoog Onno Hamburger, auteur van Gelukkig Werken, stelt zijn lezers drie vragen om hun werkgeluk te testen.
Plezier: hoeveel plezier ervaart u in uw werk?
Voldoening: in hoeverre bent u in staat om uw eigen kwaliteiten te gebruiken?
Zingeving: ervaart u uw werk als voldoende zinvol?

Is de uitkomst dat u ‘best’ tevreden bent, maar voelt u dat u meer uit de tweede helft van uw loopbaan wilt (en kunt!) halen? Zet dan de eerste stap, maak werk van dit gevoel en neem contact met me op. Ik help u graag bij het denken in kansen en bij de vertaling van uw loopbaanwensen.
Mijn manier van werken is praktisch en resultaatgericht. Maak gebruik van mijn professionele expertise als coach én mijn tientallen jaren ervaring binnen het openbaar bestuur.

Wanneer kunt u gebruikmaken van mijn loopbaanbegeleiding?
Enkele situaties als voorbeeld.
• U wilt een verandering in uw loopbaan, maar weet niet hoe u dat aan moet pakken.
• Door een reorganisatie of verandertraject op uw werk bent u onzeker of u uw baan wel houdt.
• U wilt meer bevrediging halen uit uw werk en uw kennis en ervaring meer inzetten.
• U hebt het gevoel dat u stilstaat en uw talenten niet volledig benut.
• U wilt hulp bij het nieuwe solliciteren, bijvoorbeeld via social media.

Dit zijn de coachmogelijkheden
Wilt u in één gesprek onderzoeken wat u nodig hebt om met plezier te werken? Meld u aan voor het Loopbaanvitaliteitsgesprek.
Uw persoonlijke loopbaankoers in één dag (her)ontdekken? Bekijk de Loopbaaninspiratiedag
Uw eigen loopbaanregisseur zijn en in een traject antwoorden vinden op de loopbaanvragen die er bij u spelen? Kies voor het coachtraject Breng leven in je loopbaan
Effectief uw weg vinden op de arbeidsmarkt? Bekijk het coachtraject Succesvol op de moderne arbeidsmarkt
Samen bekijken welke coachoptie het beste bij u past? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wie gingen u voor?
Mijn klanten zijn ervaren overheidswerkers die hun werkgeluk en loopbaan serieus nemen. Ze willen werk dat plezier en voldoening geeft. Daarom investeren ze in zichzelf door te kiezen voor coaching. Ze hebben humor en zijn praktisch. Herkent u zichzelf hierin? Mooi, dan maak ik graag met u kennis!
Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen over de coaching van Ervaren Ambtenaren Training & Coaching? Lees wat de coachervaringen van klanten zijn.

► Foto:  Pixabay 422737