Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Ik wil iets anders, maar heb geen idee wat


We zitten in het kennismakingsgesprek.
Zij (53): “Ik wil mijn activiteiten verbreden.”
Ik: “Wat bedoel je met ‘verbreden’?”
Stilte aan haar kant. Dan blijkt dat ze geen idee heeft wat ze wil.

Angst blokkeert
“Ik kan absoluut niet creatief denken.” Ze blokkeert wanneer ze denkt aan nieuw werk. Al pratende ontdekken we wat er bij haar speelt: angst. “Kan ik wel iets anders? Hoe weet ik of dat werk echt bij me past? Moet ik dan helemaal opnieuw beginnen? Lukt het op deze leeftijd nog om te wennen aan een nieuwe omgeving?”

Talenten en successen
In het coachtraject dat volgt, gaat ze aan de slag met de onzekerheid die steeds weer de kop opsteekt. De autobiografie die ze als oefening schrijft, legt de focus op persoonlijke talenten en de successen die ze in haar leven en loopbaan behaalde. Het zelfvertrouwen groeit en ze begint steeds meer te stralen.

Een nieuwe richting
We zetten op een rij waar ze plezier in heeft en energie van krijgt. Wat is belangrijk voor haar als ze werkt? Wat wil ze bereiken in haar loopbaan? Met deze bouwstenen slagen we er tot haar grote verbazing in, om de nieuwe zoekrichting te bepalen. Die blijkt op een heel ander terrein te liggen dan ze dacht.

Kracht
Nu heeft ze de kracht om de stap te zetten. Ze is zich meer bewust van zichzelf en gaat met volle overtuiging netwerken. Praten met mensen die het werk doen dat zij voor ogen heeft. Ze heeft er veel zin in.

Investeren
Een nieuwe toekomst krijg je niet cadeau. Het vraagt een investering in jezelf en het overwinnen van belemmerende gedachten. Het lijkt alsof je even stilstaat, maar daarna kun je met volle kracht vooruit!

Weet jij ook niet precies wat je wilt?
Laten we er samen over sparren. Meld je aan voor een oriënterend gesprek. Dat is vrijblijvend, kosteloos en kan 'live' in mijn praktijk in Leidschendam plaatsvinden. Maar ook telefonisch of via Skype.

Reageren
Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.